Aero Open – 3. forduló

2018. május 20-án rendeztük meg saját versenysorozatunk, az Aero Savaria Steel Darts Open harmadik fordulóját az idei évben.
A megmérettetésen most is főként a Szombathelyi Darts Club SE játékosai vettek részt, illetve rajtuk kívül nem klubtagok és versenyengedéllyel nem rendelkező játékosok is kipróbálták magukat. Összesen 26 ember állt a táblák elé.


A csoportküzdelmek 2 db 4 fős és 6 db 3 fős csoportban kezdődtek meg. Mindegyikből a legjobb két ember juthatott a 16-os főtáblára. Itt amatőrök versenyezhettek igazolt játékosok ellen 4 nyert legért, de klubunkon belüli örök rangadók is előfordultak. A legjobb négybe jutásért két egyenes kieséses meccset kellett nyerni. Ez sikerült Szajkó Rolandnak, aki Németh Albertet állította meg. Pósfai Miklós neve is – nem meglepően – olvasható volt a legjobbak között. Farkas András szoros mérkőzésen múlta felül Csóka Andrást a dobogós helyezésért. Ezalatt Vass Péter is nagyot küzdött, hiszen a fiatal Kámán Alex 3-1-re vezetett ellene, de Peti mégis nyerni tudott 4-3-ra.

Az elődöntőben Pósfai Miki simán 4-0-ra elverte Szajkó Rolit, így a döntőbe jutott. A másik összecsapás jóval szorosabb volt és hosszabb ideig tartott. Farkas András versengett Vass Petivel. András vezetett, de Peti ismét fordítani tudott, és egy 4-3-as sikerrel elérte, hogy ő küzdhessen meg Mixivel a döntőben. Ahol aztán Mixi tartotta előnyét, de Peti is ott volt a legekben a nyomában, sőt egy leget be is húzott. 4-1 arányban Mixié lett a végső győzelem, de Petinek így is ez eddigi legjobb eredménye.

A versenysorozat összesített ranglistáját 3 forduló után még mindig Farkas András vezeti 72 ponttal, mögötte Pósfai Miklós 64 ponttal, a harmadik Németh Albert 60 ponttal.