MDL 13. – Szombathely

2018. június 8.-án MDL fordulót rendeztünk Szombathelyen: az idei MDL versenysorozat tizenharmadik állomásához érkeztünk pénteken a Nyugat-dunántúli régióban. A megmérettetésre 26 ember nevezett. A legtöbben megyehatáron belülről jöttek, de Kaposvárról is érkeztek játékosok.

2 db 4 fős és 6 db 3 fős csoportot sorsoltunk. A rendkívül erős mezőnynek köszönhetően majdnem az összes csoportot halálcsoportnak lehetett nevezni. Mindegyikből a legjobb két ember jutott tovább a 16-os főtáblára. Itt sok összecsapás kétesélyesnek ígérkezett, ennek ellenére a legtöbb sima végeredményt hozott. Ez alól kivétel a Pósfai Miklós-Csóka András meccs. András 3-1-re vezetett Miki ellen, de a negyedik, győzelmet jelentő leget már nem tudta megszerezni, Miki nyert 4-3-ra. A legjobb 8-ban nagy nevek csaptak össze. Nem láthattunk igazán szoros 4-3-as mérkőzéseket, de a végeredményből nem derül ki, hogy a legeken belül mekkora csatát vívtak a felek.

A legjobb 4-ben Szajkó Roland küzdött meg Farkas Andrással a döntőbe jutásért. Roli 4-2-re megnyerte a találkozót. A másik ágon Pósfai Miki lenullázta Halmosi Tamást, így Szajkó Roland-Pósfai Miklós döntőre került sor. Egy közepes színvonalú döntőről volt szó. A játékosok már kifáradtak a melegben. Mixi 4-1-es győzelmével szerzett egy újabb MDL fordulón elért első helyezést. Szajkó Roli második helye is kiváló, hiszen nem akárkiket győzött le ezért az eredményért.

A versenynek ezúttal is volt egy különdíjazása. A legnagyobb, 149 vagy afeletti kiszállóért az Aerofitness Club 15000 Forintot ajánlott fel, akárcsak az elmúlt két szombathelyi fordulón, amikor nem vitte el senki az összeget. Ezúttal viszont Mixi dobott egy 156-os kiszállót az elődöntőben, így az első helyezés mellett a különdíjat is bezsebelte.

A forduló végeredménye

Az MDL fordulók sora június 15.-én Zalaegerszegen, majd 22.-én Körmenden folytatódik.