Utánpótlás

Szombathelyen a darts sport elterjesztése, az utánpótlás korosztályokban, 2007 szeptemberében kezdődött. Ekkor a Bercsényi Miklós Általános Iskolában szakköri keretek közt indult meg a sportág megismertetése és a szabályok tanítása. A szakkör kezdetben négy, soft géppel kezdte meg működését, azonban a következő évben teljes váltás történt. Részben az akkor még működő Ciao Amico darts klub, részben az iskolai alapítvány jóvoltából, hozzájutottunk néhány steel táblához, így megkezdhettük a felkészülést a diákolimpiára. Persze utánpótlás eredmények korábban is előfordultak a szombathelyi darts történetében, de azok még egyéni próbálkozásból származó sikerek voltak. Kiemelkedik Lakner Gábor serdülő magyar bajnoki címe 2006-ból.

A Szombathelyi Darts Club utánpótlásának azóta is a Bercsényi Iskola a legfőbb bázisa, ahol a heti rendszeres edzéseken mintegy 15 fő vesz részt. Hozzájuk csatlakoznak más fiatalok is, elsősorban az általános iskolai korosztályból. Közülük 6 fő váltotta ki az országos utánpótlás bajnokságon való indulásra jogosító versenyengedélyt, a többiek a „Sulimpia” országos döntőjén tehetik próbára tudásukat. Az országos versenyeken kívül, évente egy alkalommal helyi szintű versenyt szervezünk, mely alkalmat teremt új tehetségek felfedezésére. A középiskolás korosztályhoz tartozók már a felnőttekkel együtt készülnek és versenyeznek.

Eredményeink:

Diákolimpiákon több dobogós helyezést szereztek fiataljaink:
Lakner Martin kétszer 2.
Maraffai Krisztofer 2.
Tóth Tamara, Mölcs Levente, Farkas Dániel 3.
Lakner Dávid, Németh Norbert 4.
Maizner Alexa és Kozmor Dániel 5. helyezése emelhető ki.

Az utánpótlás bajnokságon Kozmor Dániel, Jónás Máté, valamint Misik Lili ért el egy-egy fordulóban dobogós helyezést.

Jelenleg 6 versenyengedéllyel rendelkező, valamint további 12, az edzéseket rendszeresen látogató, 10-14 év közötti játékosunk van.

 

Foki Gábor, 2017