Darts Talent

Kísérleti jelleggel, de hagyományteremtő céllal egy új verseny sikerült tető alá hoznunk a Vas megyei dartsot szerető fiatal tehetségek számára.

Foki Gábor évek óta dolgozik és szakkör jelleggel oktatja a dartsot a Bercsényi Miklós Általános Iskolában. Mikor ötlet szintjén felmerült a verseny, ő teljes mellszélességgel állt a megvalósulás mellé.
A verseny szervezését a Szombathelyi Darts Club SE vállalta, a helyszínt Gábor iskolája biztosította.

Remek ötletnek bizonyult a fiatalok “megdartsoztatása”.

31 fiatal jelentkezett a versenyre. Akadtak olyanok akik már otthon rendszeresen dobálnak, de volt olyan is aki most fogott nyilakat először a kezébe.

A szeptember 26-i délutánt, jelenlétével megtiszteltete Ziegenhám Medárd korábbi szövetségikapitány, a Sport TV darts műsorainak szakkommentátora, aki remek észrevételeivel és tanácsaival látta el a fiatalokat és az egyesületünk képviselőit. A dartsos délutánt egy bemutató mérkőzés is színesítette, a gyerekek körében nagy tetszést aratott Kámán Lehel és Szajkó Roland meccse. Medárd speakerelése mellett nb1-es játékosaink kiváló meccset játszottak.

Bár verseny volt nyereményekkel, azért elmondható, hogy akik részt vettek az eseményen mindannyian gazdagodtak.

Minden résztvevőnek gratulálunk. A verseny létrehozásában köszönet minden szervezőnek, a Vas Megyei Diáksport Szövetségnek. Külön is köszönjük Foki Gábornak, Merklin Ferencnek, Moldvai Balázsnak és Farkas Andrásnak a verseny előkészítését.

Köszönjük Ziegenhám Medárdnak a versenyen való aktív közreműködést, Kámán Lehelnek és Szajkó Rolandnak a bemutató mérkőzést.

Helyezettek:

Gyermek:
1. Volenszki Bence
2. Németh Barnabás
3. Kolompár Márkó és Sass Richárd

Serdülő:
1. Horváth Roland Péter
2. Oláh Dániel
3. Aleksza Krisztián

Ifi:
1. Moór Erik
2. Dobos Dávid
3. Misik Lili és Kovács Kornél

Gratulálunk minden leánynak és fiúnak akik játéka nélkül nem jöhetett volna létre a Darts Talent verseny!