COVID szabályok

Kedves Versenyzők, Szurkolók, Családtagok!

A Szombathelyi Darts Club SE a saját rendezésű versenyeire vonatkozóan a pandémiás helyzetre való tekintettel, az EMMI ajánlásának megfelelően az alábbi intézkedéseket, szabályokat, javaslatokat hozta.
Szeretnénk megkérni minden játékost, hogy a járvánnyal kapcsolatos előírásokat, ajánlásokat ismerje meg, és maradéktalanul tartsa be!

– A versenyre történő megérkezéskor lázmérésen kell részt venni, amelyet az SZDCSE végez a darts terem melletti aulában.
– Maszk viselése a játéktérben, a mérkőzések alatt nem kötelező, viszont azt követően, és a különálló aulában kötelező annak használata.
– A játéktérben csak a játékosok, az írók és a szervezők tartózkodhatnak a verseny ideje alatt!
– A játéktérben a légcsere folyamatos cirkulációval biztosított.
– Az EMMI által kiadott állásfoglalás alapján a versenyeken a lebonyolító személyzeten, sportvezetőkön, edzőkön és versenyzőkön kívül más nem tartózkodhat (például szülő, kísérő).
-A Pannonsport Kft jóvoltából érintésmentes, szenzoros kézfertőtlenítőt helyezünk ki.
-A COVID- és etikai szabályok betartását a versenyeken szakképzett biztonsági őr felügyeli és érvényesítteti.
– Aki bármilyen vírussal kapcsolatos tünetet észlel magán, kérjük mellőze a versenyen való megjelenést!
– A kellő távolság betartása érdekében a játéktérben a korábbi 8 dobóállás mellé májusban további kettőt felállítottunk.

Általános ajánlott szabályok a versenyzőknek játék közben:
– Minden versenyzőnek kötelessége figyelni, hogy mikor következik játékra, és időben megjelenni a táblánál.
– A játékos, amikor nem ő áll a dobóvonalnál, köteles minimum 150 cm-re állni a dobó játékostól.
– A játékosok a mérkőzés megkezdése előtt üdvözléssel tisztelik meg az ellenfelüket, de a kézfogás kerülendő. Ilyenkor szokás jó játékot kívánni.
– A mérkőzés befejezésekor szokásos kézfogás helyett más tisztelet kimutató köszöntés is elfogadható a játékosok és írók között!

A Szombathelyi Darts Club által szervezett versenyeken ezek az intézkedések a veszélyhelyzet megszűnéséig kötelezően betartandóak.