Országos Darts Sulimpián jártak versenyzőink

2017. március 25-én Budapesten rendezte a Magyar Darts Szövetség a SULIMPIA idei országos döntőjét, melyre 12 fős küldöttséggel neveztek a szombathelyi és környéki általános- és középiskolák tanulói. Közülük 5-en már a Szombathelyi Darts Club igazolt versenyzői, a többiek a Bercsényi iskola darts szakkörében igyekeznek elsajátítani a sportág alapjait.

A verseny közel 160 részvevővel, három korcsoportban, nemenkénti bontásban került megrendezésre.

A legkisebbek, a gyermek korcsoportban versenyeztek. Itt két fiú versenyzőnk, a pár hete a tehetségkutató versenyt megnyerő Farkas Balázs, valamint az akkor másodikként végzett Demeter Tamás (mindketten a Bercsényi iskola 4. osztályos tanulói) nevezett. Balázsnak most nem sikerült olyan jól a verseny, egy kicsit elizgulta a játékot, így győzelem nélkül végzett. Tamás viszont egy szép győzelemmel indította dartsos pályafutását. Ezt követően szoros csatában vereséget szenvedett, így vigaszágra került, ahol egy újabb győzelemmel lépett tovább. Sajnos ezután ő is elszenvedte 2. vereségét, és végül a  13. helyen zárt.

A serdülők között  4 fiú és 3 leány versenyzőnk próbált minél jobb helyezést elérni. a fiú mezőnyben Farkas Máté, a rábahídvégi Prinz Gyula Általános Iskola 7. osztályosa, sajnos győzelem nélkül fejezte be a versenyt, de ő most először vehetett részt ilyen rendezvényen, és talán túlságosan is megilletődötten versenyzett.  , Toplak Bálint egy, Lakner Dávid, Miklós Botond két győzelemmel zárt, amellyel mindannyian a középmezőnyben végeztek ők valamennyien a Bercsényi iskola tanulói.

A serdülő leány mezőnyben 3 bercsényis próbálkozott. Közülük Kovács Kitti pár hetes darts tanulás után vágott neki a versenynek, s bár nem játszott rosszul, a tapasztaltabb ellenfelei a kiszállóknál előnyben voltak. Így győzelem nélkül, de nagyon boldogan zárta a versenyt.

Maizner Zsanett a fő ágon  győzelemmel kezdett, majd vigaszágra került, ahol szépen araszolt előre. A legjobb 4 közé jutásért Laczi Viktóriával (Sport DC) került szembe. A már a juniorok között is versenyző lány korábban Kittit ejtette ki a versenyből.  Sajnos Zsaninak sem sikerült győzni ellene, így 2:1-es veresége az 5. helyet jelentette számára.

Misik Lili az első körben kifogta a nagy esélyes Kovács Tamarát, aki egyből vigaszágra kényszerítette legjobbunkat. Itt azonban Lili megállíthatatlanul haladt előre. A legjobb négy között aztán következett a már kétszer velünk kibabráló Laczi Viktória. Azonban Lili „megtorolva”csapattársai korábbi kiejtését 3 legben legyőzte őt, így dobog helynél rosszabbul már nem végezhetett. A sors és a versenylebonyolítás fintora, hogy ezután a vigaszág döntőjében újra Kovács Tamara (a későbbi győztes) következett, aki másodszor is jobbnak bizonyult Lilinél, így maradt a nagyon értékes 3. hely.

Az ifi mezőnyben két középiskolásunk, az NLG-s Tóth Ádám és a HBSZ-es Zelkó Alex próbálta felvenni a versenyt a nagyon népes és erős mezőnnyel, melyben az ifi válogatott valamennyi tagja elindult. Ádám, bár nagyon izgult, egészen a legjobb 16-ig menetelt a főágon, ahol elszenvedte első vereségét, és vigaszágra került. Ott újabb győzelem következett. A versenyt végül a 9. helyen zárta, ami a mezőny ismeretében igen jónak mondható.

Alex nemrég kezdte újra a dartsot (korábban ő is a bercsényis szakkörben pallérozódott), így elismerésre méltó, hogy végül 2 győzelmet is tudott szerezni. Ezzel a középmezőnyben zárta a versenyt.

Az elmúlt évek hagyományát folytatva idén is sikerült egy versenyzőnknek érmet szerezni, emellett két értékes helyezést is begyűjtöttünk, így összességében elégedetten térhettünk haza a rendezvényről.

 

Szerző: Foki Gábor