Soproni MDL forduló, kevés játékossal

Április óta Sopron is rendez Nyugat-dunántúli liga fordulókat, június 16-án már harmadszor mérhették össze tudásukat a soproni dartsosokkal a mi klubunk és más klubok játékosai.

Akik eddig „vették a fáradtságot”, és elmentek Sopronba játszani, azokat nem érte meglepetésül a kis létszámú érdeklődés. 13-an adták le a nevezésüket, így 1 db 4 fős és 3 db 3 fős csoportban kezdődhettek meg a küzdelmek, majd ezt követően 8-as főtábla várt a játékosokra. Ez esetben minden csoport halálcsoport, de ezt tetőzte, hogy a soproniak legjobbja, Alexits Tamás és a versenyen ezúttal szintén részt vevő Mixi egy csoportba kerültek. A csoport harmadik tagjának, Farkas Andrásnak tehát nem volt könnyű dolga, de azért megszorongatta ellenfeleit.

A 8 között az esélyesebbnek vélt játékosok nyertek Tóth Ádámmal, Csóka Andrással, Moldvai Balázzsal, Kovács Balázzsal szemben. A legjobb négybe Alexits Tamás, Pósfai Miklós, Németh Albert és Németh László jutott. A döntőben is a két legjobbnak tartott játékos: Tamás és Mixi játszhattak. Ez a csoportmérkőzés visszavágója volt tehát. A csoportban még Mixi tudott diadalmaskodni Tamás felett 3-1-re, azonban a döntőben már Tamás nagyobb erőre kapott, és 4-1 arányban döntötte el a meccset.

A hallottak alapján a csoportmeccsen mindketten odatették magukat. Például volt, hogy Tamás 4 kör után lerakta magát duplára, és Mixi rádobott a 4 körösre, de nem oldotta meg. Így jutott Tamás az egyetlen legéhez a csoportban, a döntőben viszont 3 db 180-assal is viszonozta a korábbi alulmaradását.

 

A Nyugat-dunántúli ligasorozat következő versenye június 21.-én Szombathelyen lesz. Ekkor valószínűleg a Soproninál nagyobb létszámban tovább folytatódik a megszokott küzdelem a darts világában.

by The Intrepid