11. MDL forduló – Szombathely

2018. május 18-án Szombathely rendezte az idei 11. Nyugat-dunántúli MDL fordulót. A versenyre 28 ember nevezett, a hazaiakon kívül Körmendről és Sopronból érkeztek nagyobb számban játékosok. Köztük Alexits Tamás, European Tour résztvevő és World Cup of Darts csapattag is megmérettetett. 4 db 4 fős és 4 db 3 fős csoportban kezdődtek meg a küzdelmek. Mindegyikből a legjobb kettő jutott a 16-os főtáblára.

Mondhatjuk, hogy a szombathelyi játékosok nem igazán remekeltek. Akik kijutottak a csoportból, ők is hamar belefutottak egy erős soproni vagy körmendi ellenfélbe. Így történt Pósfai Miklóssal is, aki a legjobb 8-ban került össze Alexits Tamással. Ezen az előrehozott döntőn mindenki szorosabb eredményre számított, pedig Mixi most 4-0-ra alulmaradt rangos ellenfelével szemben.

Végül a legjobb négyben két soproni és két körmendi név volt olvasható. Mindkét összecsapáson egy soproni egy körmendivel mérkőzött. Alexits Tamás 4-1-re legyőzte Mesterházi Andrást. Andrásnak egyébként Halmosi Tamáson keresztül vezetett az út a legjobb négybe. A másik elődöntőn viszont a körmendiek örülhettek, ugyanis Huff László 4-1 arányban múlta felül Baranyai Lászlót. Így a döntő is egy soproni és egy körmendi dartsos között zajlott. Laci nem tehetett semmit, Tomi 96,96-os körátlagot dobott a döntőben, 4-0 lett a vége. Habár a múlt hónapban Rábahídvégen Huff Laci legyőzte Alexits Tomit, most viszont beigazolódott a papírforma. Aki PDC tornán indul, attól egy Magyar Darts Ligaforduló megnyerése elvárható, sőtmitöbb kiváló edzéslehetőség. Ezúton is sok sikert kívánunk a magyar párosnak: Alexits Tamásnak és Bezzeg Nándornak a május utolsó napján kezdődő csapat-világbajnokságon!

A mai versenynek is volt különdíjazása. A legmagasabb 149 vagy afeletti kiszállóért az Aerofitness Club továbbra is 15000 Forintot ajánlott fel, azonban ilyen magas kiszállót nem láthattunk, így az összeget senki nem vitte el.