Végleges az MDL döntő programja

Alábbiakban a Magyar Darts Szövetség mai tájékoztatója:

Kedves Klubvezetők! Kedves Játékosok!

A 2018-as Magyar Darts Liga döntője és kvalifikációs eseménye az alábbi időpontban és helyszínen kerül lebonyolításra:

időpont: 2018.11.24.

helyszín: Győr, külső veszprémi út 2. (Pólus Üzletház)

Kvalifikáció kezdés: 10:00 (regisztráció: 08:30 – 09:15)

Döntő tervezett kezdés: 14:00 (regisztráció: 13:15-ig)

A kvalifikációra nevezni a Magyar Darts Liga versenykiírás alapján lehet.

Versenyengedéllyel a klubvezetők a http://www.magyardarts.hu/egyesuleti-kommunikacio oldalon tudják előre nevezni a játékosokat.

Szabadidős engedéllyel email formájában (office@magyardarts.hu) lehet jelentkezni (név, város, kártyaszám), illetve helyszínen Szabadidős kártya bemutatása után lehet nevezni az esemény napján, versenykezdés előtti 45. percig.

A főtáblán szereplő játékosoknak a helyszínen, a főtáblás esemény kezdése előtti 45. percig van lehetőségük regisztrálni.

Játékmód a kvalifikációra

A játékmód a kvalifikációs versenyen: 501 DO, egyenes kiesés

4-4 nyert legig tartó mérkőzések. A kvalifikáció a kiemelési sorrend meghatározása érdekében teljes kijátszásra kerül (128-as tábla esetében: 128, 64, 32, 16, 8, elődöntő, döntő)

A kezdés jogát mindig középre (a továbbiakban bullra) dobással határozzák meg. A bullra dobás sorrendjét pénzfeldobással kell meghatározni. A pénzfeldobást minden esetben az író végzi és ő állapítja meg a bullra dobás sorrendjét is. A mérkőzést az a játékos kezdi, aki bullt dob, vagy mindkét játékos céltévesztése esetén közelebb dobott a bullhoz. Azonos bull érték vagy céltévesztés esetén a bulltól mért azonos dart nyíl távolság fennállásakor a bullra dobást váltott kezdéssel meg kell ismételni mindaddig, amíg a kezdés joga el nem dől. A bullra dobás eredményét, azaz a kezdés jogát az író állapítja meg. Ezt követően a teljes mérkőzés az adott kezdést követően váltott kezdés mellett a mérkőzés végezetéig ebben a sorrendben zajlik.

Öltözék

Az MDL kvalifikáción és döntőn a versenyengedéllyel rendelkező játékosoknak kötelező öltözet a klub sportmeze, vagy az egyedi kialakítású névre, vagy klub nevére szóló sportmez, sporting, valamint a nem farmerszerű sötét szövetnadrág, továbbá zárt, az öltözékhez illő sötét cipő. Szabadidős kártyával rendelkező játékosoknak javasolt a sportmez vagy sporting és számukra is kötelező a nem farmerszerű sötét szövetnadrág, továbbá zárt, az öltözékhez illő sötét cipő. Feltűnően szennyezett, vagy/és a versenyhez nem illő feliratú, kialakítású ruházatban történő játék nem engedélyezett. Utóbbiak megállapítása a helyszínen közreműködő Versenybizottság hatásköre.

Ellenőrzések

A Magyar Darts Liga Országos Döntőjén a Magyar Darts Szövetség Dopping szabályzata valamint a Dopping ellenőrzési folyamatok szabályzata az irányadó. A Magyar Darts Liga Országos Döntőjén a játéktérben a verseny idején tilos a dohányzás. A Magyar Darts Liga Országos Döntő versenyzőinek a verseny ideje alatt az alkoholfogyasztás szigorúan tilos. Ezen szabályozás betartását a Magyar Darts Szövetség mérőeszköz segítségével folyamatosan ellenőrzi.

A Magyar Antidopping Csoport a Magyar Darts Liga Országos Döntő versenyén szúrópróba-szerű vizsgálatot végezhet. Az egyéb tudatmódosító szerek fogyasztása törvénybe és sporterkölcsbe ütköző cselekedet, valamint versenyben lévő játékos általi fogyasztása fegyelmi vétség, így kizárással sújtandó. Az eljárásra a fent leírtak vonatkoznak.

Magyar Darts Liga 2018 kiemelés

Magyar Darts Liga 2018 évi versenykiírás