Megvan a csoportelsőség NB3-ban

2018. szeptember 8-án rendezték az idei utolsó csapatbajnoki fordulókat.
Ez a nap fontos volt NB1-es és NB3-as játékosaink számára is, hiszen most dőltek el a végleges csoporteredmények. NB3-ban a Szombathelyi DCSE II-es számú csapatának a célja a csoportelsőség volt, ez jelentette, hogy december 8-án részt vehetünk a rájátszásban Budapesten.

Az SZDCSE II és III-as összetétele Balatonszőlősre, a Balatonfüredi DC otthonába utazott, de az SZDCSE Rábahídvég is a táblák elé állt, méghozzá Körmenden. A Balatonhoz közeli helyszínen az első párharcban a III-as csapatunk alaposan megnehezítette a csoportelsőségért küzdő II-es csapatunk dolgát. Az SZDCSE III erős felállással érkezett, és 3-1-es vezetésre tett szert. Nem gondolták volna, hogy hamarosan már 7-3-as hátrányban lesznek! Aztán mégis kiegyenlítettek ezen a roppant fordulatos meccsen: 7-7 volt az állás. Ekkor két meccs volt hátra, még mindkét csapat nyerhetett, vagy döntetlen is lehetett. Mindkét mérkőzésen a II-es összeállításunk embere tudott nyerni, így a 9-7-es győzelemmel közel kerültünk a csoportelsőséghez. Közben a Körmendi DC együttese 9-5-re verte a Balatonfüredi DC-t.

SZDCSE II.

A második találkozót a hazaiak ellen vívta II-es csapatunk. Végig a kezünkben tartottuk a vezetést, és 9-5-re nyertünk is. Ezzel biztos volt a csoportelsőségünk. Ezalatt a körmendiek legyőzték 9-4-re az SZDCSE III-at. Következett a harmadik kör, amelyben csoportelsőségünk tudatában nem a legerősebb összeállítással álltunk fel. Most több lehetőséghez jutottak, az eddig kevesebbet játszó csapattagok is. A körmendi csapat hamar 5-0-s vezetésre tett szert. Ennyire azért mi sem gondoltuk komolytalannak a mérkőzést, és visszajöttünk a partiba. Fordításra már nem telt, de egy szoros játéknak ígérkezett ez is. 7-9-es vereséggel zártuk a napot. Az SZDCSE III pedig egy 9-6-os győzelmet azért bezsebelt a Balatonfüredi DC ellen. Az utolsó fordulót tehát a Körmendi DC II-es csapata nyerte, de az SZDCSE II két győzelemmel megnyerte a csoportját a négy fordulót összesítve! A Balatonfüredi DC pedig éppen hazai pályán maradt győzelem nélkül.

Nézzük meg az SZDCSE III csapatkapitánya, Kovács Tamás szemszögéből is a versenysorozatot:

SZDCSE III.

Immár a 2. évben indultunk, kicsit rutinosabban, mint a múlt évben. Érdekes, hogy ha a 3. számunkra sajnos lyukas fordulót leszámítjuk, a legkiélezettebb mérkőzéseinket a csoportgyőztes 2-es csapatunkkal játszottuk, akiket egyszer sikerült is meglepnünk és két alkalommal is csak egy kicsivel maradtunk alul. Sajnos a KDC csapatán egyszerűen nem találtunk fogást. Balatonfüred csapatát kétszer sikerült megvernünk, náluk talán jobbak lehettünk volna, ha nincs a 3. forduló, amikor tartalékosan tudtunk csak kiállni. Összességében nem vallottunk szégyent. Gratulálok a többi csapatnak, különösen az SZDCSE 2-es csapatának az idei szereplésükhöz! Sok sikert a kívánok a feljutásért vívandó küzdelmekhez! Hajrá SZDCSE!

SZDCSE Rábahídvég

Az SZDCSE Rábahídvég másik csoportban szerepelt a soproni Aramis DC, a Zalaegerszergi DSE és a Körmendi DC III. alakulatával egyetemben. Ez már a harmadik év volt, hogy nekifutottak az NB3 csoportkörének, nem titkolt győzelmi szándékkal. Végül a második helyet sikerült megkaparintani, az egész évben meggyőző teljesítményt mutató zalai csapat mögött.