Steel Darts Egyéni Nemzeti Bajnokság IV. forduló – 2019.06.01.

Mindig van minek örülni! Olivér!

Ismét Budaörsön találkoztak a magyar bajnokság egyéni küzdelmeibe nevezett versenyzők. Egyesületünk három felnőtt és három utánpótlás versenyzővel képviseltette magát a negyedik fordulóban.

Igazán remek napot zártunk!

A felnőttek mezőnyében Németh Albert 17. Szajkó Roland 33. Csóka András 65. helyen zárta az aktuális fordulót. Andrást és Rolandot egyaránt a kaposváriak kiválósága Major Nándor állította meg, aki aztán a döntőbe is bejutott.
Albert a 32 között 6-5-ös vereséget szenvedetett. Albert 5-2-es hátrányból hozta vissza 5-5-re a mérkőzést, de a hátrány ledolgozása túl sok energiát vett ki belőle, így az utolsó legben hátsó pályáról nem sikerült a break.

Az ifjúságiak mezőnyében Habda Bálint megszerezte első győzelmét. Minden csoport ellenfelével szoros (2-1-es) meccset játszott. Bár a csoportjából a kijutás nem sikerült, azért ennek az eredménynek Bálint és mi is nagyon örültünk, hisz ifjúsági válogatott játékosokat tudott megszorongatni.

Az előző fordulókban remeklő – arany és bronzérmet szerző – Csóka Daninak a gyermek korcsoportban most nem jött ki a lépés. Tudjuk, hogy Daninak nehéz hete volt, elvesztette nagypapáját. Dani igazán nagy sportemberi magatartásról tett tanúságot, hogy e nehéz időszakban is elindult a versenyen és képviselte klubunkat.

Olivér!

Serdülő korcsoportban Marton Olivér képviselte az SZDCSE színeit. De még hogy!

Olivér az első mérkőzést elveszítette és egyből a vigaszágon találta magát. Ez azért nehéz, mert ha a következő mérkőzést is elveszíti, akkor számára véget ér a verseny.

…és a 12 éves Olivér átment „robotba”!

Olyan fantasztikus versenyt produkált, hogy a vigaszágon eljutott a döntőig. Megszámolni is nehéz hány mérkőzést kellett ehhez megnyernie! Gyors, precíz és érett játok tett le az asztalra.

Kis ízelítő Olivér kiszállóiból:

  • 101-re: 20,T19, D12,
  • 84-re: 20,T14,D11
  • 90-re: 20,20, BULLSEYE

A vigaszági döntőben, ami egyben elődöntő is volt, azzal a Polonyi Zoltánnal (Jászladányi ESE) találkozott, akitől a versenynap első meccsén vereséget szenvedett. Olivér hátsó pályáról, gyönyörű játékkal, 3-1-re győzött.

A döntőben Olivér a békéscsabaiak ifjúsági válogatott játékosával, Papp Rajmunddal mérte össze tudását. Játékmód: 301 DO (301 dupla kiszálló) 3 nyert leg.

Mivel Olivér elvesztette a Bullra dobást, ezért hátsó pályáról kellett játszania. Fantasztikusan dartsoztak a srácok. Kijátszották a lehetséges öt leget. Rajmund 2-1-es vezetésénél Olivér 301-ról, 134, 139-es dobással 28-on maradt! Igaz a következő körben még nem sikerült megoldani a dupla 14-et, de a 10. nyíl már a helyén volt.

2-2 után Rajmund kihasználta az első pálya előnyét, és a rutinos békéscsabai versenyző meg is nyerte a mérkőzést.

Serdülő döntő: Papp Rajmund (Békéscsabai DSE) – Marton Olivér (SZDCSE) 3-2

Gratulálunk Olivér! Büszkék vagyunk Rád!    

Mindig van minek örülni!

Hajrá SZDCSE!