Soproni MDL forduló – július 7.

Július 7-én rendezték a hetedik hónap első MDL fordulóját a Nyugat-dunántúli régióban, Sopronban. A soproni versenyt az eddig megszokotthoz hasonlóan ismét mérsékelt érdeklődés fogadta. 14 játékos adta le a nevezését.

Az Aramis DC játékosai között a Szombathelyi DCSE „kemény magja” képviselte klubunkat, ezen túl Hatos József, Magyarországon elsőként 9 nyilast dobó játékos is részt vett a versenyen. Most Alexits Tamás nem jött el megmutatni a magas szintű játékát, helyette viszont ott volt Baranyai László, aki szintén kiemelkedően dob.

4 csoportot sorsoltak: 2 db 4 főset és 2 db 3 főset. 2-en léptek tovább mindből, így 8-as főtábla alakult. Akik nem jutottak ki, ők is 8 pontot kapnak a ranglistán a 9. helyezésért! A négybe jutásért Baranyai László Vass Pétert, Németh Albert Németh Lászlót, Hancz Gábor Moldvai Balázst, Kovács Balázs Tóth Ádámot győzte le. Majd a döntőbe jutott a Szombathelyt képviselő Albi és a Sopront képviselő Baranyai Laci. A színvonalas döntőben Laci 180-at és 177-et is dobott (utóbbit 201 pontra, így 24-re rakta le magát), de Albi sem hagyott fel a 140-ek, 100-ak dobálásával. Végül a találkozót Laci nyerte 4-2 arányban.