Szombathelyi uralom a zalaegerszegi MDL fordulón

Július 21-én, pénteken rendezték a júliusi zalaegerszegi MDL fordulót. A meleg nyári napok nem a legalkalmasabbak a dartshoz, ennek megfelelően ilyenkor kevesebben kapnak kedvet hozzá. Azonban a Szombathelyi DCSE játékosai töretlenül képviselik klubunkat. Ezt bizonyítja, hogy a 24 nevezőnek több mint a felét a szombathelyiek tették ki. A 24 játékost 4 db 6 fős csoportba osztották, 4 továbbjutóval.

A csoportmérkőzések után kialakultak az egyenes kiesés meccsei, ahol bizony voltak meglepetések: többször nem az esélyesebbnek vélt játékosok nyertek. A legnagyobb fordulat az volt, hogy már a 16 között kikapott Pósfai Mixi Tököli Tibitől 4-3-ra. De hát milyen meccsen! Az utolsó legben mindketten 8-10 kört eldobtak egy-duplás kiszállóra, és kihagyták. Mixi a végén 2 pontra ért le, és többször belülről: az egyesbe dobta. Tibi 32-ről leért 4-re, végül nagy nehézségek árán az ő nyila ment bele a duplába, így ő nyert. Ezen kívül Farkas András itt győzte le az ifi válogatott Petrovics Bálintot, Tóth Ádám elég simán 4-1-re múlta felül Mányoki Krisztiánt.

A Mixit kiejtő Tököli Tibi Tóth Ádámot is legyőzte a 8 között. Csak Albi állította meg őt az elődöntőben. A másik ágon A Farkas András – Csóka András meccs magas színvonalat hozott. Kétszer is, amikor Farkas András nagy értékekkel előnyre tett szert egy-egy legben, Csóka András 171-gyes dobással jelezte, hogy ő bizony komolyan gondolja a versenyt, és nyert is. Ezután az elődöntőben Csóka András még Kozmor „Duda” Józsefnél is jobb volt, szintén elég magas szintű játékot játszottak. Így a döntő Németh Albert és Csóka András között zajlott le. Andrásnak a keze itt remegett meg először, a döntő terhe előjött nála. Több kicsit is dobott, fontos duplákat hibázott, így a Nyugat-dunántúli MDL ranglistát vezető Albi idén másodszor is megnyert egy ligafordulót.

Fontos hozzátenni, hogy a legjobb négybe jutó emberek éppen a 4-es csoport négy továbbjutói voltak. Ilyen elég ritkán fordul elő. A végén a csoport tagjai visszavághattak egymásnak, igaz ott is mindegyik meccsen az nyert, aki a csoportban.

 

A forduló végeredménye:

[wpsm_comparison_table id=”13″ class=”hover-col1 center-table-align”]