MDL forduló Szombathely-július 26.

Július 26-án ismét MDL forduló került megrendezésre, ezúttal Szombathelyen. A versenyen 28 játékos indult, köztük ott volt szinte mindenki klubunk és a Nyugat-Dunántúl legjobbjai közül, tehát igazán nagy csatákra, kiélezett mérkőzésekre lehetett számítani. Két „újonc” is elindult, akik most váltották ki MDSZ versenyengedélyüket.

4 és 3 fős csoportokat alakítottak, 2 továbbjutóval. Természetesen halálcsoport is volt köztük: a Németh Albert, Csóka András, Tóth Ádám, Lábodi Gábor négyesből is csak ketten juthattak a főtáblára. De a többi csoportban is nagy volt a harc az első két helyért. Voltak a csoportküzdelmek során is meglepetés eredmények. Például a már több ligát is megnyerő Szűcs Károly kikapott Moldvai Balázstól, és két győzelemmel nem jutott ki. De Varga Ákos győzelme Petrovics Bálint ellen sem volt mindennapi, Szajkó Roland pedig Kozmor Józsefet verte meg.

Az egyenes kieséses szakaszban már a legjobb 16 között elődöntőnek megfelelő párosítások jöttek létre, mint például a Pósfai Miklós-Petrovics Bálint összecsapás. Ezt egy 4-3-as végeredménnyel Mixi tudta hozni. Németh Albi már itt meg kellett hogy mérkőzzön Halmosi Tamással, és el is vérzett. Szintén a 16-ban Csóka András is kiesett egy szoros meccsen Moldvai Balázs ellen. Balázst végül Kállay Eszter állította meg a legjobb nyolcban.

A legjobb négyben Eszti Kozmor „Duda” Józseffel mérhette össze tudását. Az első leget Eszti nyerte, onnan viszont Duda irányított, és 4-1-re behúzta a találkozót. A másik ágon Pósfai Mixi Halmosi Tomival játszott. Mixi 3-0-ra vezetett, de Tomi több leget is szerzett ezután. Végül Mixi a döntőbe dobta magát. A már sok alkalommal lejátszott klasszis házi rangadó Mixi-Duda döntő következett. Most is izgalmas mérkőzésnek lehettünk tanúi, ugyanis Duda 3-1-re vezetett, Mixi viszont onnan fordítani tudott, és 4-3-ra ő nyert a végén, így a kapott 32 ponttal csökkenti hátrányát a második helyen állva a ranglistát vezető Albival szemben.

A forduló végeredménye:

[wpsm_comparison_table id=”14″ class=”hover-col1 center-table-align”]