Körmendi MDL forduló – augusztus 4.

Augusztus első MDL fordulóját Körmenden rendezték a Nyugat-dunántúli régióban 4-én, pénteken. A nagy hőség ellenére 31 játékos gyűlt össze, még úgy is, hogy másnap tartották az NB1-es Soft Nemzeti csapatbajnokság 2. fordulóját Budapesten. A Szombathelyi DCSE-t ott képviselő dartsosok többsége természetesen nem jött most el, nekik softra kellett edzeniük. Kivéve Németh Albertet. Albi a másnapi országos megmérettetés ellenére sem hagyta ki a ligafordulót, eddig változatlanul az összes Nyugat-dunántúli MDL fordulón részt vett, megérdemelten vezeti tehát a ranglistát.

7 db 4 fős és 1 db 3 fős csoportot sorsoltak. Ketten juthattak tovább mindből, vagyis csaknem a fél mezőnynek befejeződött a verseny a csoportkörök után. Mindent bele kellett adni már a csoportban is.

Már a legjobb 16 között kialakultak pikáns párosítások, például a Farkas Dani-Antal Gergely összecsapás. Geri itt 4-2-re nyerni tudott, ezután pedig egy magas színvonalú meccsen 4-3-ra alulmaradt Csóka Andrással szemben. Szintén a 16-ban kikapott Petrovics Bálint Magas Lacitól 4-2-re. Laci ezután még Tóth Ádámot is elütötte a legjobb négybe jutástól. Németh Albi ezúttal is találkozott Halmosi Tomival, most a negyeddöntőben. A korábbiakkal ellentétben most Albi nyert, 4-2-re. Huff Laci pedig Farkas Tibit, majd Szép Mátét legyőzve jutott a legjobb négybe.

A legjobb négyben láthattunk egy Huff Laci-Magas Laci mérkőzést. Huff Laci 4-1-re nyert, ezzel lefoglalta az egyik helyet a döntőben. A másik elődöntő jóval nagyobb izgalmakat tartogatott: Csóka András vívott Németh Alberttel. A magas szintű meccsen András vezetett 2-0-ra, majd 2-2, 3-3 volt. A döntő legben András dobta meg a kiszállót, így játszhatott Huff Lacival a győzelemért.

 

A két legjobb meccsét Laci magabiztos játékával vette irányítása alá. Lacit nem zökkentette ki például a táblát megvilágító lámpáról leeső keményhátú bogár, amikor koncentrált. Andrást annál inkább megzavarta az előtte elrepülő lepke a dobás közben. Végül Laci 4-2-re megverte Andrást, így idén másodszor is megnyert egy MDL fordulót, míg András harmadszorra veszített el egy döntőt.