MDL forduló Zalaegerszeg – 08.18.

Augusztus 18.-án Zalaegerszegen rendezték a következő MDL fordulót a Nyugat-Dunántúlon. A versenyre 22 játékos nevezett be. 4 csoportot sorsoltak: 6 és 5 főseket. Mindegyikből 4-en jutottak tovább a 16-os főtáblára, így ezúttal csak 6-an búcsúztak el már a csoportmérkőzések után.

A legjobb 16-ban elkezdődtek az egyenes kieséses szakaszban megszokott nagy küzdelmek. Kialakultak szombathelyi rangadók is, mint például a Farkas András-Vass Péter mérkőzés, ez tartogatta a legnagyobb izgalmakat a 16 között. András 3-1-re vezetett, és Petinek innen sikerült megfordítani az összecsapást a saját javára. A legváratlanabb eredmény viszont Szajkó Roland 4-2-es sikere volt Petrovics Bálint ellen.

A legjobb 8-ban a négyből három meccsen is 4-0-ás eredmény született. Vass Peti folytatta ezúttal kiválónak bizonyuló játékát, ezzel lemosta Kozmor Józsit a pályáról. Huff Laci szabályosan kiütötte Tóth Ádámot a folyamatos magas értékekkel és a szenzációs kiszállózásával. Németh Albi is legvesztés nélkül győzedelmeskedett Csóka András felett. Egyedül Szajkó Roland őrizte meg a legjobb 8-ban kieső harcosok becsületét, hiszen ő szerzett 2 leget Halmosi Tomi ellen, ám ez sem volt elég a győzelemhez.

A legjobb négyben egyik ágon szombathelyi, a másikon körmendi elődöntő jött létre. Németh Albi Vass Petivel mérhette össze tudását, a két 4-0-s győzelemből érkező játékos találkozója is 4-0-s eredménnyel végződött, Albi javára. A körmendiek egy kicsit tovább gyötörték egymást, ott egy magas színvonalú meccsen Halmosi Tomi 4-2-re verte meg Huff Lacit.

A döntőben ismét megmérkőzött egymással Albi és Tomi. Szinte nem telik el úgy ligaforduló mostanában, hogy ne játszanának egymással, ezen a napon pedig már a második partijuk volt, hiszen a csoportban is együtt voltak. Akkor még Albi tudott nyerni, a döntőben viszont nem sikerült megismételnie győzelmét. Annak ellenére sem, hogy 180-at is dobott, hiszen előfordultak elhibázott körök, kimaradt kiszállók a játékában. Ez azt eredményezte, hogy Halmosi Tomi 4-1-re győzött, idén a 3-ik alkalommal nyert meg egy ligát. Ezzel összesítésben feljött az 5-ik helyre a ranglistán, de Albi is növelte előnyét az első helyen állva, hiszen üldözője, Pósfai Miklós nem vett részt a zalaegerszegi versenyen.

by
The Intrepid