MDL forduló Szombathely-augusztus 23.

Augusztus 23-án ismét hazai pályán dobhattak a Szombathelyi DCSE játékosai, ekkor tartották ugyanis az augusztusi szombathelyi MDL fordulót. A verseny előtt azt rebesgették, hogy mindenkinek van esélye egy jó eredményt elérni, hiszen a Szombathelyiek 3 talán legerősebb játékosa ez alatt az idő alatt Szlovéniában vívott nemzetközi soft versenyen. Pósfai Miklós, Németh Albert és Kozmor József az egész magyar csapattal együtt szép eredményeket értek el Szlovéniában.

Azért a három „nagyágyú” nélkül is akadtak bőven erős dartsosok a szombathelyi megmérettetésre. Összesen 28 ember adta le a nevezését. A hazaiakon kívül a Körmendi DC és a Mezőlaki DC játékosai is szerencsét próbáltak. A nevezéseket követően 4 db 4 fős és 4 db 3 fős csoportot sorsoltak. Mindegyikből ketten juthattak a főtáblára. Már a csoportmérkőzések után is estek ki nagyobb nevek. Például a múlt heti zalaegerszegi versenyen dobogós Vass Péternek most nem jött ki a lépés, de Kállay Eszternek sem sikerült túljutni a csoporton.

A legjobb 16 versenyző egyenes kiesésben kezdte meg a 4 nyert legre menő küzdelmeket. Itt a Halmosi Tamás-Tóth Ádám összecsapás bizonyult a leg kiélezettebbnek. Tomi 2-0-ra vezetett, majd többet hibázott, így Ádám egyenlített. Ezután Tomi 3-2-re vezetett, de Ádám ismét egyenlített, majd a döntő leget is megnyerte. Mivel a párhuzamosan zajló meccsek már mind befejeződtek, nagy szurkolás kezdődött a még tartó mérkőzésnél. A szombathelyiek a szombathelyi Tóth Ádámnak, míg a körmendiek a körmendi Halmosi Tamásnak szurkoltak. Olyan hangulat volt, mintha már a döntő zajlana, holott még csak a legjobb nyolcba jutásért dobott Ádám és Tomi.

Megkezdődtek a legjobb nyolcban az összecsapások. Tóth Ádám az előző meccsen minden energiáját kiadta, így 4-0-ra kikapott az egyébként remek formában lévő Csóka Andrástól. Viszonylag simán nyert Petrovics Bálint Győrvári Gergő ellen, Szűcs Károly Porpáczy Zoltán ellen és Farkas Ferenc is Horváth Dávid ellen, így ők a legjobb négybe jutottak.

A legjobb négyben két Szombathely-Körmend elődöntő alakult ki. Csóka András (Szombathely) az ifi válogatott Petrovics Bálint (Körmend) ellen már nem tudott mit tenni, 4-1-re kikapott. Szűcs Károly azonban megőrizte a szombathelyiek becsületét, és egy igencsak szoros meccsen, hátrányból fordítva győzte le Farkas Ferencet 4-3-ra. A döntőt tehát Karcsi és Bálint vívta. Ez a találkozó is Szombathely-Körmend párharc volt, és végletekig kiélezett csatának lehettünk szemtanúi. Bálint vezetett, de Karesz végig ott volt a nyomában. Bálint meccsnyilakat hagyott ki a 4-2-es győzelemért, így 3-3 lett. Döntő legre került sor, ahol Karesznek 56-os kiszállót kellett volna megcsinálni, amire 8-as után 7-est talált, így nem tudott duplára dobni a végén. Bálint pedig megoldotta a kiszállót, így a rábahídvégi és zalaegerszegi open bajnoka megszerezte első ligaforduló győzelmét is.

by The Intrepid