Edzéshangulat a soproni MDL fordulón

Augusztus 25-én Sopronban tartottak MDL fordulót. Már megszokhattuk, hogy Sopronban sosem szoktak annyian összegyűlni a versenyre, mint máshol a Nyugat-Dunántúlon. A mostani alkalom viszont minden korábbi létszámot alulmúlt. Mindössze 10 játékos nevezett. Ebből csak ketten voltak soproni versenyzők, heten a Szombathelyi DCSE-t képviselték, de egy dartsos Mezőlakról is érkezett.

A küzdelmek két 5 fős csoportban kezdődtek meg. Négyen juthattak tovább mindkettőből, tehát csak két ember esett ki a csoportmérkőzések után. Mindkét csoportban körbeverések nélkül tisztán kialakult a játékosok sorrendje.

A nyolcas főtáblán két olyan meccs volt, amelyben mindkét játékos szombathelyi volt. Németh Albert, aki az előző nap ért haza a szlovéniai soft versenyről, legyőzte Szenteleki Gábort. Tóth Ádám Vass Petivel csatázott, igazi idegek harca lett a mérkőzésből. 3-2-nél Ádám a győzelemért dobott duplára, míg Peti az egyenlítésért, de sokáig semelyikük nem oldotta meg. Végül Ádám háromról szállt ki, ezzel tudott nyerni. Farkas András 4-1-re verte a mezőlaki Szalai Richárdot. Moldvai Balázs nagy csatában 4-3-ra maradt alul a soproni Gyurasits Norberttel szemben. A meccsek lebonyolítását nagyban nehezítette, hogy csak két kieső volt négy írói pozícióra, és a továbbiakban is többen el kívánták kerülni az írást.

Az elődöntőkben Németh Albi megállította Gyurasits Norbit. Farkas András Tóth Ádámnak dobott folytonosan magas értékeket és jó volt a kiszállózása is, ezzel 4-2-re nyert, hiszen Ádám kétszer dobott duplára, az a kettő viszont sikeres próbálkozás volt. A döntőben így Albi Andrással találkozott. András nagyon bekezdett, de annyi körből nem sikerült eltalálnia a duplát, hogy Albi szerezte az első leget. Ezután már inkább Albi irányította a találkozót, és egy 4-1-es győzelemmel szerzett egy újabb ligaforduló győzelmet a ranglista éllovasa, de András sem panaszkodhat, hiszen a második hellyel elérte eddigi legjobb eredményét az évben.

by The Intrepid