Nemzeti bajnokság VI. forduló – A teljesség igénye nélkül…

Győr, Pólus üzletház

2017.09.02-án rendezte a Magyar Darts Szövetség az egyéni Steel darts nemzeti bajnokság VI. fordulóját.
Előjáróban:
A bajnokság végső kimenetele még nyitott. Takács Gábor legyőzte a regnáló magyar bajnokot, Székely Pált. Taki a győzelmével átvette a vezetést is a tabellán.

Egyesületünk Kozmor József, Pósfai Miklós, Németh Albert, Vass Péter, Győrvári Gergő, Tóth Ádám,  Varga Ákos és Kurucz Tamás játékosokkal képviseltette magát.

Már a sorsoláskor kiderült nagyon nehéz lesz bármelyikünknek is beverekednie magát a legjobb 16 közé.

Titkos favoritunk Németh Albert az első mérkőzésen 5-4 arányba maradt alul Sport DC-s ellenfelével szemben.  Sajnos hamar break hátrányba került, de heroikus küzdelem árán visszavette pályaelőnyét Albert. A mindent eldöntő legben kiszállóra hibázott, amit az ellenfele azonnal megbüntetett.
Albert az egyik legjobb formában lévő versenyzőnk, sajnos most nem jött ki neki a lépés.

Pósfai Miklós, Kozmor József és Tóth Ádám magabiztosan abszolválta az első fordulót. Varga Ákosnak, Győrvári Gergőnek és Kurucz Tamásnak mint újoncoknak ez nem sikerült. Ákos 5-3-ra, Gergő és Tamás egyaránt 5-0-ra kapott ki magasabban rangsorolt ellenfeleinktől.

Vass Péter verseny nélkül került a 64-es főtáblára, ellenfele nem jelent meg a versenyen.

A 64 között Kozmor Józsefnek jutott a legnehezebb ellenfél, Székely Pál. Pali végtelenül lassítva a játékot zökkentette ki Dudánkat a ritmusból, 1-1 után zsinórban öt leget nyerve behúzta a meccset.
Megemlíteném, hogy Pali ezt a taktikát követve versenyezte végig a napot, a mérkőzésein nem igazán alakult ki DARTS. Ez a stílus finoman szólva is zavaró volt versenyzőknek és nézőnek is egyaránt.

Pósfai Miklós 6-4 arányban szenvedett vereséget, pedig nagyon szépen dobott, Vass Péter és meglepetésre a 19 éves Tóth Ádám is a 32-be dobta magát.

Nagyon örültünk mindkettőjük teljesítményének.

Sajnos Peti a versenyritmust tekintve nem járt jól. Mivel a 128 között nem kellett játszania így nem tudott lendületbe jönni. Az első mérkőzése 64 között volt, amit sikeresen teljesített! A 32 között a későbbi elődöntős a magyar darts egyik legnépszerűbb játékosa, magyar darts liga versenysorozat két évvel ezelőtti győztese, a magyar darts doyenje Németh Zoltán várt.

Peti kezében gyakorlatilag nem volt meccs, ami ezen a szinten fontos a ritmus szempontjából. Be kell vallani, az Németh „Ogre” Zoltán rutinból lehozta a partit. Peti meccsen belül hullámzóan dobta a tömeget, de ha kiszállóra ért, azt jól megoldotta. Azokban a legekben amiket elveszített gyakorlatilag nem is volt esélye.
Németh Zoltán (Sport DC) -Vass Péter (SZDCSE) 6-3.
Azért ez jó munka volt Peti!

A meglepetés emberünk Tóth Ádám volt. Az hogy a 32 közé jut, arra senki nem számított.
A 32 között Mester Zoltánnal, a jelenlegi magyar mezőny egyik legjobb játékosa ellen kellett játszania. Az eredmény nem tükrözi a valóságot. Azon sem csodálkozott volna senki a parti alakulását illetően, ha Ádám elhúz 2-0-ra. Mester Zoli a válogatott tagja meg is jegyezte meccs közben: „jó a gyerek”. 🙂 Ádámnak csak a kiszállókkal akadt problémája.  Rutin hiányzott, meg a könyörtelenség. Az eredmény 6-1 lett Zoli javára. A 17. hely így is óriási tett.

Az első körben kiesett versenyzők indulhattak egy úgynevezett Lucky Loser versenyen.
Ezt a versenyt Németh Albert magabiztosan nyerte. Gratulálunk!

Legközelebb Pécelen találkozik a nemzeti bajnokság VII. fordulójában a magyar elit.

Addig is rengeteg megmérettetés vár még ránk! Steel és Soft csapatbajnoki küzdelmek, liga fordulók, és rengeteg gyakorlás!

Hajrá SZDCSE!


Steel Nemzeti Bajnokság – 6. forduló – Club Aréna-Pólus Üzletház, Győr

Férfiak:

Elődöntők (best of 3 sets, best of 5 legs):
Takács Gábor (DÖ-MIK DC) – Németh Zoltán (Sport DC): 2-0 (3-0; 3-2)
Székely Pál (Soul DC) – Rucska József (Győri DC): 2-0 (3-1; 3-1)

Döntő (best of 5 legs, best of 5 sets):
Székely Pál (Soul DC) – Takács Gábor (DÖ-MIK DC): 0-3 (2-3; 2-3; 0-3)

Nők:

Döntő (best of 13 legs):
Czipó Vivien (Sport DC) – Csombok Krisztina (Smile DC): 7-2

by Surik