Alulmaradtak a szombathelyiek Körmenden

Szeptember 8-án Körmenden rendeztek MDL fordulót. A verseny nagy összecsapásokat tartogatott: Pósfai Miklóson kívül ott volt mindenki a legjobbak közül a Szombathelyi DCSE-ből és a Körmendi DC-ből, rajtuk kívül Rucska József is megtisztelte jelenlétével az alkalmat. Őt idézve: „A többi győri játékos a veszprémi ligafordulóra ment, de én ide Körmendre jöttem el, mert itt erősebb a mezőny.”

Összesen 32 ember nevezett. Ez a létszám sok dartsosnak a rémálma, egyeseknek már a mérkőzések megkezdése előtt egy katasztrófával ér fel, ha 32-en vannak jelen. Ugyanis ez azt jelenti, hogy 8 db 4 fős csoportot kell sorsolni és mindegyikből csak ketten jutnak tovább. Vagyis a fél társaság a csoportból sem juthat ki. Különösen életveszélyes, hogyha 3 vagy 4 erős játékos kerül össze. Körbeverések és újrajátszások közepette legarányok dönthetnek mindenről. Akár egyetlen győzelemmel is tovább lehet jutni, míg a másik csoportban valaki 2 győzelemmel esik ki. Ha még egy valaki nevezett volna, sokkal kötetlenebbül tudott volna alakulni a verseny.

Ezúttal a szombathelyi játékosok sajnos nem remekeltek. A legjobb négyben 3 hazai versenyző mellett állhatott a képzeletbeli dobogó legfelső fokára az ország legjobbjai közé sorolandó Rucska József, aki a szeptember másodikai Steel NB-n világszínvonalú elődöntőben szenvedett vereséget Székely Pállal szemben. Itt Körmenden a második helyezett Farkas Ferenc lett, egyébként idei legjobb eredménye ez. A harmadik helyen Huff László és Lábodi Gábor osztoztak.

A szombathelyiek közül Németh Albert, Vass Péter és Szűcs Károly a legjobb 8-ban estek ki. Karesznek éppen Rucska Józsival kellett összecsapni. Már a 16-ban búcsúzni kényszerült Csóka András is, éppen Karesztől kapott ki. De Farkas Andrásnak, Moldvai Balázsnak és Szajkó Rolandnak is a nyolcaddöntő jelentette a végállomást. A többiek közül például Kozmor József és Tóth Ádám még a csoportból sem tudtak továbblépni.

by The Intrepid