A jótékonykodás versenye – Savaria Open VI.

December 10-én, vasárnap elérkeztünk az idei Savaria Open versenysorozat hatodik, egyben az utolsó hagyományos fordulójához. És a hagyományost itt a játékmódra, a verseny lebonyolításra kell érteni. Ugyanis a benevezés korántsem nevezhető annak. A korábbiakkal ellentétben a vasárnapi versenyre minden résztvevőnek legalább egy plüssállatot/figurát kellett hozni nevezés gyanánt. Az összegyűlt plüssöket a Szombathelyi Darts Club SE a PontMás Vas Megyei Autista Gyermekekért Alapítvány részére ajánlotta fel a közelgő ünnepekre való tekintettel. Így tehát jótékony, ünnepi hangulatban telt a nap délutántól estig, de azért a szokásos nagy küzdelmek, csaták sem maradtak el.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A versenyen most is bárki elindulhatott. Összesen 34 ember érkezett a helyszínre nevezési szándékkal. A szombathelyi dartsosokon kívül Sopronból is jöttek játékosok, valamint ismét nemzetközi volt az esemény az Ausztriában élő Lippert Gábornak köszönhetően.  2 db 5 fős és 6 db 4 fős csoportot sorsoltunk, mindből hárman jutottak tovább. A csoportelsők erőnyerőként rögtön a legjobb 16-ba jutottak, míg a másodikak egy harmadik helyezettel küzdöttek meg ezért az eredményért. Klubunk nagy nevei közül sokan a felső ágra kerültek, így idejekorán erős párosítások jöttek létre. Például Kozmor „Duda” József már az első egyenes kieséses meccse végén kellett hogy gratuláljon Lippert Gábornak. De elnökünknek, Pálos Tamásnak is hamar Pósfai Miklóssal kellett szembenézni, sikertelenül. Idei felfedezetteink: Csóka András és Németh Albert sem állhattak fel a képzeletbeli dobogóra: mindkettőjüket a szintén idén a legjobbak szintjére fejlődő Moldvai Balázs győzte le. Andrást a legjobb 16-ban, Albit a legjobb 8-ban verte 4-2-re. Majd Balázs a legjobb 4-ben Pósfai Mixivel szemben maradt alul.

Az alsó ágon Farkas András győzte le ellenfeleit, egészen a döntőig menetelt. Elődöntős ellenfele, a szombathelyi, ám nem SZDCSE tag Szilágy Péter szintén győzelmek soraival jutott a legjobb 4-be. Az elődöntőben Péternek már nem ment jól a játék, így fejet kellett hajtania Farkas András előtt.

A végső összecsapásban Pósfai Miklós és Farkas András volt érdekelt. András is idén írta magát a szombathelyi élmezőnybe, több versenyen is legyőzte már ellenfelét csoportmérkőzéseken, most viszont Mixi nem hagyott neki sok esélyt. Andrásnak a kevés lehetősége is kimaradt a duplára, így Mixi 4-0-ra behúzta a döntőt. Ezzel ötszörös Savaria Open győztes csak az idei 6 versenyt nézve. Gratuláció illeti Farkas András, Moldvai Balázs és Szilágy Péter nem mindennapi teljesítményét is. A 6 verseny összesítésében nem meglepően Pósfai Miklós az első 184 ponttal, a második helyen holtverseny alakult ki: Szűcs Károlynak és Németh Albertnek is 84 pontja van. A negyedik helyen Csóka András és Farkas András áll, szintén holtversenyben, 76 ponttal.