Évindító MDL forduló

Február 2-án került megrendezésre a Nyugat-dunántúli Magyar Darts Liga versenysorozat (előreláthatólag) 27 fordulójából az első az idei évben. Ezúttal is a Szombathelyi Darts Club SE adott otthont az első fordulónak. Talán a 3 hónapos ligaszünetnek is köszönhetően nagyon sokan kiéheztek a versenyzésre, ezért népes társaság jelent meg péntek este az Aero Darts Klubban. Összesen 42 játékos adta le a nevezését, köztük szombathelyiek, körmendiek, zalaegerszegiek, győriek egyaránt voltak.

A mérkőzések 2 db 6 fős és 6 db 5 fős csoportban kezdődtek meg. Köztük volt olyan halálcsoport is, melyben Németh Albert, Csóka András, Kozmor József és Rucska József is helyet kapott. Minden csoportból a legjobb 4 ember jutott a 32-es főtáblára. Az új szabály szerint azt is sorsolással kellett eldönteni, hogy melyik csoport melyikből kapja az ellenfeleket a főtáblán. A nagyon erős mezőnynek köszönhetően már a legjobb 32-ben is sok meccsen 2 éljátékos csapott össze, mint például Németh Albert Petrovics Bálinttal, Halmosi Tamás Farkas Dániellel, Farkas András Kozmor Józseffel. Már itt búcsúzott Albi, Dani, Duda is. Végig magabiztos játékra volt szükségük azoknak, akik a legjobb 8-ba jutottak.

A legjobb 8-ban Pósfai Miklós Moldvai Balázst győzte le 4-1-re. Versenyünkön szintén részt vevő Ihász Veronika Lábodi Gábort múlta felül ugyanebben az arányban. Csóka András vereséget szenvedett Halmosi Tamástól 4-2-re. A legnagyobb meglepetés viszont Szajkó Roland 4-3-as sikere volt Rucska József ellen, aki korábbi meccsein is sok kiszállót hibázott. Ezzel kialakultak az elődöntők. A Pósfai Miklós-Ihász Veronika mérkőzés magas színvonalú, kiegyenlített volt, Mixi 4-2-es győzelméhez vezetett. A másik találkozón Szajkó Roland folytatta magabiztos játékát, és Rucska Józsi után Halmosi Tomi sem jelentett neki akadályt, őt 4-2-arányban múlta felül. Így az éjfél körül kezdődő döntőben a már rutinos Mixi Szajkó Rolival mérkőzhetett meg, aki most döntőzhetett először. Roli a hosszú este végén már fáradt volt, nem dobott folyamatosan magas értékeket, így Mixi nem hagyott neki esélyt. Az eléggé egyoldalú meccs 4-0-s eredményt hozott.

A versenyen ezúttal a legmagasabb 100 feletti kiszálló is díjazásra került az Aero Fitness Club 10000 Forintos felajánlása jóvoltából. Ezt az összeget éppen meg kellett felezni, hiszen Németh Albi, majd Halmosi Tomi is kiszállt 120-ról, ennél magasabb nem fordult elő. A tervek szerint a legközelebbi szombathelyi fordulón már 120, vagy magasabb kiszállót kell megoldani a különdíjért.

 

by
The Intrepid