7. MDL forduló – Szombathely

2018. 04. 06-án Szombathely rendezte a Nyugat-dunántúli MDL versenysorozat ezévi hetedik fordulóját. 33 ember adta le a nevezését, ami nagyjából átlagos létszámnak felel meg. A hazai versenyzőkön kívül Körmendről és Sopronból érkeztek nagyobb létszámban küzdeni vágyó játékosok. Köztük benevezett a versenyre Alexits Tamás is, aki januárban harcolta ki az április 20-22 között megrendezendő grazi European Tour fordulón való részvételt, és aki így Bezzeg Nándor párja lesz a World Cup of Dartson, azaz a csapatvilágbajnokságon június elején Frankfurtban.

Az egy db öt fős és hét db négy fős csoportokból hárman jutottak ki a 24-es főtáblára. A csoportelsők rögtön a legjobb 16-ban várták ellenfelüket, a másodikak egy-egy harmadikkal mérkőztek meg. A legjobb 16-ban az erős mezőnynek köszönhetően pikáns párosítások jöttek létre. Nem volt könnyű ág, mindenhol szombathelyi, körmendi és soproni éljátékosok sorakoztak fel. A legtöbb meccs igencsak kétesélyesnek tűnt, ennek megfelelően kevés volt a sima győzelem. A legjobb nyolcban is ez a tendencia folytatódott. Aki még itt is nyerni szeretett volna, annak magas szintű játékkal kellett előrukkolnia. Végül nagy küzdelmek során a soproni Aramis DC versenyzői vitték el a prímet, ugyanis a legjobb négyben három soproni név volt olvasható, a szombathelyiek kiválósága Pósfai Miklós neve mellett.

A döntőbe jutásért Mixi legyőzte Baranyai Lászlót (Aramis DC) 4-2-re. A másik elődöntőben Alexits Tamás nyert Kaiser Patrik ellen. Ez azt jelentette, hogy a sokak által papírformának vélt döntőre került sor. Mixi, a ranglista éllovasa csapott össze egy European Tour résztvevővel. A mérkőzésen végül Tamás megmutatta, hogy van helye a nemzetközi PDC versenyen, és 4-1-re megverte Pósfai Miklóst.

A fordulóhoz még kapcsolódott egy különdíj is. A legnagyobb, 149 feletti kiszállóért az Aerofitness Club 15000 Forintot ajánlott fel. Azonban ilyen magas értékről senki nem szállt ki az este mérkőzései során, vagyis az összeget nem vitte el senki.

 

A forduló végeredménye