Aero Open az autizmus napja jegyében

2018. 04. 07-én ismét darts versenyt rendezett a Szombathelyi DCSE az előző napi MDL forduló után. Saját versenysorozatunk, az Aero Savaria Steel Darts Open második fordulójára került sor szombaton. Április 2 az Autizmus Világnapja, erre szerettük volna felhívni mi is a figyelmet. Miután az autizmus színe a kék, a játékosokat arra kértük, hogy viseljenek valami kéket.

A verseny lebonyolítása ezúttal is a hagyományos volt. Bárki nevezhetett. Összesen 29 ember mérte össze tudását. Köztük voltak klubtagjaink és más darts iránt érdeklődő, de nem klubban játszó emberek. A mezőny vegyes, éljátékosok tekintetében kicsit foghíjas volt, így mindenkinek volt esélye a legjobbak közé jutni. Öt db négy fős és három db három fős csoportot sorsoltunk, mindegyikből ketten juthattak a 16-os főtáblára.

Ritka pillanat: Mixi ír…

A legjobb 16-ban történt meglepetés. A versenyek állandó döntőse Pósfai Miklós már itt kikapott Szép Norberttől, ráadásul 4-0-ra. Norbi magabiztos játékát és kiváló kiszállózását (5-ből 4 sikeres dupla) nem lehetett felülmúlni azon a meccsen. Csakhogy a következő összecsapáson már neki kellett fejet hajtani Farkas András előtt. Németh Albert és Szajkó Roland a legjobb négyig meneteltek, Farkas Tibor úgyszintén, ő először állhatott fel a képzeletbeli dobogóra.

A legjobb négyben Németh Albi Szajkó Roli ellen már 3-0-ra is vezetett, de Roli felhozta az állást 3-3-ra. A fordítás viszont elmaradt, Albi nyerte a döntő leget. A másik elődöntő két testvér között zajlott. Farkas András 4-1-re győzte le Farkas Tibit. A nap utolsó mérkőzésén, a döntőben Németh Albi és Farkas András csapott össze. A nap legjobb két versenyzője stabil játékkal döntötte el az első hely sorsát, ami Albinak jutott egy 4-2-es sikerrel. A két eddigi fordulót összesítve Farkas András vezet, hiszen a legutóbbit ő nyerte meg. A második helyre fellépett Németh Albi Pósfai Mixi elé.

by The Intrepid