III. Savaria Open

2019. december 8-án harmadik alkalommal rendeztük meg az egyesület éves versenyét a Savaria Opent.

Ezúttal a Bercsényi Miklós Általános Iskola tornaterme adott otthont az eseménynek, aminek a verseny támogatóinak köszönhetően kiemelt díjazása volt.

A legnagyobb eltérés az előző két versenyhez képest, hogy a mostani nem egyéni, hanem páros megmérettetés volt, melynek lebonyolítása hasonlított a PDC World Cup Of Darts versenyrendszeréhez.

Összesen 29 páros állt a táblák elé. A szombathelyi versenyzőkön és klubtagokon kívül Körmendről, Sopronból, Mosonmagyaróvárról és nem utolsó sorban Budapestről is érkeztek. Tiszteletét tette a versenyen a magyar élvonalba tartozó Kovács Patrik, Lakatos Gergely, Végső János és Szabados Attila.   Ebben az évben már másodszor látogatott el egy versenyünkre Ziegenhám Medárd korábbi szövetségi kapitány, a Sport Tv Darts szakkommentátora.

Kurucz Tamás és Ziegenhám Medárd


A 29 párost 5 csoportba – 4 db 6 fős és 1 db 5 fős – sorsoltuk, hogy minél több mérkőzést tudjanak játszani a nevezett csapatok.

A csoportokban csak páros meccseket játszottak versenyzők. A legjobb 3 mindegyik csoportból kijutott, plusz még a hatos csoportokból a legjobb eredményt elérő negyedik jutott ki a 16-os főtáblára,

Az egyenes kieséses szakaszban páros és egyéni mérkőzések is lejátszásra kerültek. Az elődöntőkig két nyert szettre volt szükség a továbbjutáshoz, a legjobb négy között három nyert szettre volt szükség a győzelemhez.

A felső ágon két budapesti csapat jutott az elődöntőbe, és a This is Sparta (Végső János – Szabados Attila) és a Kovács – Lakatos (Kovács Patrik – Lakatos Gergely) nevű párosok összecsapásából előbbi jött ki győztesen 3-1 arányban.


Az alsó ági elődöntőben a szombathelyi testvérpárból álló Duj phrala (Kámán Lehel – Kámán Csongor), a mosonmagyaróvári Dragon (Czotter Gábor – Tordi Tibor) mérkőzött meg, és végül a szombathelyi páros 3-2-es sikerével zárult ez az összecsapás.

A döntőben a mindkét páros jó átlaggal zárt, a hazaiak kiválóan tartották magukat, az országos szinten is top versenyzőknek számító páros ellen, de végül 3-1-re alulmaradtak rutinosabb ellenfelükkel szemben.

A III. Savaria Open győztese: This is Sparta (Végső János – Szabados Attila)


Gratulálunk minden Résztvevőnek és Helyezettnek!

Az SZDCSE külön megköszöni a verseny Támogatóinak nagylelkű felajánlásait, hogy egy ilyen magas színvonalú versenyt le tudtunk bonyolítani.