Folytatódott az MDL idény

Legalábbis Szombathelyen. Június 5-én, pénteken hosszú kihagyás után ismét darts versenyt rendezhetett az SZDCSE: az idei harmadik szombathelyi Magyar Darts Liga fordulót. A játékosok közül bizonyára sokan ki voltak már éhezve a hagyományos mérkőzésekre.

A vírus ideje alatt is voltak, akik online mérkőzésekkel próbáltak versenyhelyzetet teremteni maguknak, azonban a fizikai, térbeli kapcsolat hiányában versenyek hangulatát ez egészen biztosan nem tudta oly módon visszaadni. Most újra lehetőség nyílt a már megszokott formában megmérkőzni egymással a versenyengedéllyel rendelkező dartsosoknak.

Klubunk tagjai mellett érkeztek Körmendről, Zalaegerszegről és Sopronból is. Összesen 24 játékos nevezett a fordulóra, így 4 db 6 fős csoport került kisorsolásra. Mindegyikből a legjobb 4 játékos juthatott a 16-os főtáblára. A 6 fős csoportokban minden versenyzőnek 5 mérkőzése volt a bizonyításra, vagyis nem lehet mondani, hogy nem volt alkalom eleget játszani az este során. Ezt tetőzte, hogy volt olyan csoport is, amelyben 3 játékos között teljesen azonos állás alakult ki mind a pontok, mind a legarány tekintetében. Nekik újra kellett játszani egymás közötti mérkőzéseiket, hogy eldőljön a sorrend.

Az egyenes kieséses szakaszban szokás szerint izgalmas, magas színvonalú mérkőzéseket láthattunk. Úgy tűnt, ez a fiatalok estéje volt: a legjobb négybe jutók közül hárman 20 év alattiak voltak! Klub szerint pedig ketten a körmendi, egy-egy játékos pedig a hazai és a zalaegerszegi egyesületet képviselték. Az elődöntők viszonylag simán alakultak, a döntő viszont fordulatos és szoros volt. Két fiatal tehetség: Budavári Zsombor Körmendről és Ágoston Károly Zalaegerszegről küzdött. Habár Karesz vezetett a mérkőzés során 3-1-re, Zsombornak sikerült megfordítani a mérkőzést, végül az ő javára dőlt el 4-3 arányban a párharc. Zsombor a vírus előtti utolsó, március 11-i fordulót is megnyerte nálunk, most pedig ismét ő diadalmaskodott. Gratulálunk neki és minden helyezettnek egyaránt.

A versenyről készült képek a galériában megtekinthetők.