Aero Savaria Steel Darts Open II. forduló

Ápr. 23-án vasárnap rendeztük az Aero Savaria Steel Darts Open 2. fordulóját.
A verseny a megszokottnak megfelelően jó hangulatban és nagy örömökkel, bánatokkal tarkítva zajlott le. A 29 nevező először a csoportkörben mérkőzött meg egymással, ahol 3 és 4 fős csoportok alakultak.

Mind a 8 csoportból a 2 legjobb versenyző jutott a 16-os főtáblára. Rögtön a 16 között búcsúznia kellett Csóka Andrásnak akit új tehetségünk Németh Albert győzött le. Szintén korán kellett az írótábla elé állnia Vass Petinek hiszen az ifjú titán Tóth Ádám búcsúztatta. Az egyetlen határon túli versenyzőnk Lippert „The Lefty” Gábor is megállni kényszerült mivel korábbi bajnokunk Kozmor „Duda” Józsi legyőzte. Ez alkalommal Kállay Eszternek sem sikerült a 8-ba jutnia ugyanis Szép „Vájár” Norbi megnyerte ellene a meccset.
A 8 között Karesznek sikerült újra legyőznie Duda mestert, míg Albert a fiatal Ádámot búcsúztatta. Addig a másik ágon Mixi magabiztosan nyert Farkas András ellen, a klubba nemrég belépett Farkas Tibor pedig egy igen szoros csatában maradt alul Vájárral szemben.
Az elődöntőben Albertnek nehéz dolga akadt mivel az 1.forduló 2. helyezettjével csapott össze a döntőbe jutásért. Karesz szokás szerint odatette magát és nagyon szép játékkal nyert Albi ellen, míg a másik ágon Pósfai „Mixi” Miklós a nagy Vájárral állt tábla elé. Ezúttal nem a 7. hely volt a tét Vájár számára hanem a döntőbe jutás, ez egy óriási eredmény lett volna de Mixi egy cseppet sem kímélve parancsolt megálljt a mi Bányászunknak.
A döntőt végül Mixi és Karesz jóvoltából, az ottmaradtak szurkolása közepette, Popi vezényletével nézhettük végig.


Mindkét versenyző megérdemelte volna a fődíjat viszont ezt idén másodszor is a városi bajnok Pósfai Miklós érdemelte ki remek játékával. Karesz a 2. hellyel kulloghatott haza, no persze ezt csak a poén kedvéért tettem hozzá 😀 Szépen csillogott az ezüst a mi Szűcsünk nyakában! Óriási gratuláció mindkettejüknek valamint a 3. helyért Vájárnak és persze Albinak!

Találkozunk májusban ugyanott, addig is jó gyakorlást!