Szombathelyi játékosok a legjobb négyben Zalaegerszegen

2017. május 26-án, pénteken Zalaegerszeg adott otthont a Nyugat-dunántúli darts ligaverseny következő fordulójának. Mint mindig, ez alkalommal sem volt hiány nagy küzdelmekből, kiélezett mérkőzésekből, örömöt adó pillanatokból, vagy csalódást okozó eredményekből.

A versenyen 23 induló nevezett, így 3 db 6 fős és 1 db 5 fős csoportra osztották a mezőnyt, amelyekből négyen jutottak tovább. A szombathelyi klub „nagyágyúi” ezúttal nem vettek részt, hiszen ők az ezt követő hétvégén soft csapatversenyen indulnak Budapesten, így változatosabban alakult a legjobbak névsora.

Általában van egy halálcsoport a versenyeken – ez most is így volt. A 3-as csoportban Petrovics Bálint mind az 5 ellenfelét legyőzte, míg a másik 5 játékos úgy körbeverte egymást, hogy mind az ötüknek 2 győzelme, 3 veresége lett, így csak legarányok döntöttek a másodiktól a hatodik helyig tartó sorrend felállásáról. Így kiesni mindig bosszantó…

A legjobb négybe Farkas Dániel, Tóth Ádám, Csóka András és Németh Albert jutott. Dani a fiatal Petrovics Bálintot győzte le a 8 között. Ádámnak Lábodi Gáboron sikerült túljutni. Gábornak, habár a tömeg kitűnően jött, és már az ötödik körben alacsony kiszállóra dobott, csak nem akartak belemenni a nyilai a duplába, sőt a következő legben 180-at dobott 180 pontra, így besokallt. András azzal a Farkas Mátéval vívott meg sikeresen ezért az eredményért, aki 151-es kiszállóval győzte le Vass Petit 4-3 arányban az előző meccsén. Albi pedig Dr. Barabás Győzőt állította meg. A döntőt Dani és Ádám játszották. Ez egyben a csoportmérkőzésük visszavágója is volt, ahol még Ádám nyert, itt viszont már a szombathelyi színekben induló rábahídvégi Farkas Dani 4-0-ra behúzta a találkozót. Nem volt ez akkora söprés, mint ahogy látszik, csak az ifjú Ádámnak kissé elfogyott a korábbi lendület, a döntő kiszállókat nem találta el.

A Nyugat-dunántúli liga sorozat június elsején Szombathelyen folytatódik, majd rá egy napra, 2-án ismét Zalaegerszegre látogatnak a dartsosok. Bizonyára ezeken a napokon is izgalmas játékoknak lehetünk a részesei.

 

by The Intrepid