Nyárindító MDL forduló

Június 1-én rendeztük a 2017-es idény 5. szombathelyi ligafordulóját. A versenyre 33 fő adta le nevezését .

A liga rendszernek megfelelően először a csoportkörökben mérték össze tudásukat a versenyzők ahol már  nagy csatákat és szép megoldásokat is láthattak az érdeklődők, szurkolók. A 8 csoport legjobb 3 helyezettje jutott tovább a fő táblára. A fő táblán első körben a csoport 2. és 3. helyezettek mérkőztek meg egymással míg a csoport elsők várták ellenfelüket. Nagy meglepetések nem születtek, mindenhol az esélyesebb játékos jutott tovább. A legjobb 16 közt viszont már voltak meglepetések. Búcsúzott a versenytől az egyik szombathelyi nagyágyú Kozmor „Duda” József aki 4-1re maradt alul Vass Péterrel szemben. Itt esett ki többek közt Csóka András, Kállay Eszter, az ifjú harcos Tóth Ádám, valamint Varga Ákos és Mányoki Krisztián is.


A Legjobb 8 között óriási csatában nyert Moldvai Balázs Vass Petivel szemben valamint Németh Albert Halmosi Tomi ellen, mindkét meccs 4-3as végeredményt hozott. A másik ágon Szép Norbi viszonylag könnyen legyőzte Győrvári Gergőt, Pósfai Miklós pedig az ifjú titán, Petrovics Bálint ellen nyert 4-1re. Az elődöntők Mixi és Albi győzelmével zárultak így ők csaptak össze a döntőben.
A rutinos róka Pósfai Miki ezúttal 4-2re győzött Albert ellen így ő léphetett a dobogó legfelső fokára. 2. helyezett Németh Albert, míg a két 3. Moldvai Balázs és Szép Norbert lett. Gratulálunk a helyezetteknek!
A következő ligaverseny Jún.9. Körmend, remélhetőleg ott is szép játékokat és szoros csatákat láthatunk.
by Mikka