Darts-al indítottuk a nyarat

Június elsején rendeztük meg saját rendezésű versenysorozatunk, a Goldfisch Darts Bajnokság 4. fordulóját klubhelyiségünkben, a Domus üzletházban.

A május 31-i, Szomszéd Darts Club által megrendezett Magyar Darts Liga fordulót követte szombaton a mi versenyünk, melyre 23 fő adta le a nevezését. Két játékos vett részt mindkét megmérettetésen: Csóka Dániel és Hédli Mónika. A 23 fős létszám egyébként a bajnokság eddigi 4 fordulója között a legmagasabb. Szerte a környékről érkeztek, amatőrök, és klubunk játékosai egyaránt. A ranglistát vezető, első 3 fordulót megnyerő Csóka András azonban most nem a mi versenyünkön vett részt, hanem Budapesten küzdött meg a szeptember 20-22 között megrendezendő PDC Hungarian Darts Trophy magyar résztvevőinek megrendezett selejtezőjén. András remek játékkal rukkolt elő Budapesten, és kijutott a magyarországi European Tour fordulóra! Ezúton is gratulálunk neki, nem kis szurkolással követtük az eredményeit a versenyünk közben!

Goldfisch Darts Bajnokságunk 4. fordulóján a 23 résztvevő 1 db 5 fős és 3 db 6 fős csoportban mérkőzött meg, melyekből négyen juthattak a 16-os főtáblára. A továbbjutást körbeverések is befolyásolták. A 16-os főtáblán számos meccs sima győzelmet hozott a csoportokból előkelőbb helyen továbbjutók számára. A legmeglepőbb Csóka Dani 4-0-ás sikere volt Ágoston Karesz ellen, De Herceg Imre is simán, remek játékkal 4-0-ra győzte le Bogáti Lászlót. A legszorosabb találkozót Moldvai Balázs és Derdák Zoltán összecsapása hozta, amelyen végül Balázs dobta meg a meccsnyilat a 4-3-as győzelemért. A legjobb 8 között is folytatódtak a sima meccsek, egyedül a Győrvári Gergő – Herceg Imre mérkőzésen nyert a vesztes fél is leget: Gergő kettőt, miközben Herceg Imre megszerezte a győzelmet érő 4 leget.

Az elődöntők során Takács Zoltán és Csóka Dani már kijátszották a maximális 7 leget. Ez az összecsapás végig szoros, izgalmas volt, végül Csóka Daninak sikerült megoldania a győztes kiszállót. Eközben a tavalyi Happpy Beer Factory Amatőr Bajnokságot megnyerő Herceg Imre megnehezítette Kozmor „Duda” József dolgát. Duda 2-0-ra vezetett, mikor Imre 100-140-140-es körökkel 9 nyíl után 121 ponton volt, és az övé is lett az a leg. Azonban Duda 4-2-re elhozta a párharcot, így ő játszotta a döntőt Csóka Danival.

Dani tömegben erősebb játékot képviselt Dudánál, dobott 180-at is. Első 9 nyilas átlaga 80,43, míg Dudának csak 58,67 lett. Viszont a kiszállókon Dani hibázott többet, így szorosan alakult a meccs, összátlaguk mindkettőjüknek 64 körül zárult. A döntő egyik legemlékezetesebb pillanata az volt, mikor Duda besokallt 165 pontra egy 171-es körrel (T19, T19, T19), a szimpla 19-re dobott nyíl is belement a triplába. A következő körben viszont sikerült a 133-as kerekítő 32-re, amelyet ezután meg is oldott a 3-3-ért. A döntő legben Duda 106-ról lekerekített 8-ra, de arra már nem dobhatott rá, mert Dani megoldotta a 25-ös kiszállót. Ezzel a 4. forduló győztese Csóka Dani lett, győzelmével fel is lépett az összesített 2. helyre.

Gratulálunk minden Résztvevőnek!