Emlékezetes MDL forduló

Újabb verseny ideje jött el május 17-én, pénteken. A Magyar Darts Liga versenysorozatának idei 4. szombathelyi fordulóját bonyolítottuk le klubhelyiségünkben. A résztvevőknek és a játék menetének köszönhetően minden versenyünk hangulata, lefolyása kicsit másképp alakul. Ezúttal is sor került emlékezetes pillanatokra.

A május 16-i győri MDL fordulót követte másnap a mi versenyünk, melyre 19 fő nevezett. Szerte a régióból érkeztek játékosok. 3 db 5 fős és 1 db 4 fős csoportban kellett az első 3 pozíció egyikét elérni a továbbjutáshoz. A csoportelsők egyből a legjobb 8 közé jutottak, miközben a másodikoknak egy-egy harmadikkal még meg kellett küzdeni. A 3. csoport eredményei alakultak a legérdekesebben, melyben körbeverések is történtek, és egymás elleni eredmény döntött a helyezések sorrendjéről. Az élen pedig Szendrő Szilárd végzett ebben a csoportban.

Az egyenes kieséses szakasz első körében egymással ritkábban találkozó játékosok is összemérhették tudásukat. A pápai Tóth Lászlónak 4-1-re sikerült legyőzni klubunk játékosát, Ágoston Károlyt, de Szabó András is alulmaradt 4-2 arányban a Szomszéd Darts SE játékosával, Fraller Csanáddal szemben. Ezután Csanád a legjobb 8 között Csóka Andrással találkozott. András 4-0 arányban elhozta az összecsapásukat. Kozmor „Duda” József és Farkas Gergő találkozója Duda 4-2-es sikerét hozta, míg a Szigetközből érkező, a Szomszéd Darts SE színeit képviselő Czotter Gábor 4-1-re győzte le Derdák Zoltánt. A legnagyobb izgalmakat azonban a Szendrő Szilárd – Tóth László negyeddöntő tartogatta. A pápaiak játékosa 3-1-es előnyre tett szert, majd a következő legekben Szilárd vette át az irányítást, és kiegyenlített, pedig Laci egy 180-as kört is dobott. A döntő játszmában fej-fej mellett haladtak, mindketten meccsnyilakat hibáztak, végül Szilárd oldotta meg az 5-ös kiszállót, így életében először dobogóra állhatott a Magyar Darts Liga versenysorozatában.

Az elődöntőkben Czotter Gábor Szendrő Szilárddal, Csóka András pedig Kozmor Józseffel találkozott. A játék során Szilárd a legek többségében leért kiszállóra, de Gábor nem hagyott neki esélyt, 4-0-ra nyert. Csóka András pedig még magasabb szintre kapcsolt Duda ellen. 16, 15, 15 nyilas legekkel hamar 3-0-ra vezetett. Duda sem játszott gyengén, és a 4. leget el is hozta, azonban András az 5. legben lezárta a találkozót. Így a fordulógyőzelem sorsa Czotter Gábor és klubvezetőnk között dőlt el. Már a második összecsapásukra készülhettek az este folyamán, hiszen egy csoportban is voltak. András továbbra is folytatta rendkívül magas színvonalú játékát. 2-1-es állásnál egy 4 körös is kicsúszott a kezéből, 161-es kiszállóval. A következő legben pedig egy 15 nyilassal, 122-es bullos kiszállóval le is zárta a döntőt. Gábor kénytelen volt elismerni András kimagasló teljesítményét, aki tovább növelte előnyét az összesített ranglista élén.

Gratulálunk minden Résztvevőnek az eredményekhez!