Goldfisch forduló amatőr játékosokkal

A Goldfisch Darts Bajnokság május 4-én megrendezett 3. fordulója arról marad emlékezetes, hogy sok versenyengedéllyel nem rendelkező, amatőr játékos ragadott nyilat, miközben klubunk éljátékosai közül ezúttal kevesen vettek részt.

A május 3-án a Szomszéd Darts Sportegyesület által megrendezett MDL fordulót követte szombaton saját rendezésű, 7 fordulóból álló bajnokságunk 3. játéknapja. A két említett versenyen résztvevők közötti átfedésről nem beszélhetünk, nincs egyetlen játékos sem, aki mindkettő megmérettetésen ott lett volna. A mi versenyünkön klubunk éljátékosai közül csak az első két fordulót megnyerő, így a ranglistát is magabiztosan vezető Csóka András vett részt. Rajta kívül még a körmendi Takács Zoltán volt jelen a rendszeres dobogósok közül. A többiek között pedig sok versenyengedéllyel nem rendelkező játékos akadt, többen most először próbálták ki magukat nálunk versenykörülmények között. Összesen 16 fő részvételével kezdődött meg a program.

A 4 db 4 fős csoportból hárman juthattak tovább, a hígabb mezőnynek köszönhetően mindenkinek adódott esély. A nagy küzdelmet bizonyítja, hogy több csoportban is kialakult körbeverés. A csoportelsők rögtön a legjobb 8 közé kerültek, míg a másodikoknak egy-egy harmadikkal kellett megküzdeni ezért az eredményért. A főtáblán is folytatódtak a nagy csaták, többnyire olyan párosításokkal, amelyek nem szoktak jellemzőek lenni a tornáinkon, tekintettel arra, hogy a még versenyben lévő játékosok közül többen ritkán, vagy most először vettek részt ebben a versenysorozatban. A szokatlan párosításokat megtörte az elődöntőben a versenyről versenyre visszatérő Csóka András-Takács Zoltán párharc. Ezúttal András 4-0-ra múlta felül körmendi riválisát. Az alsó ágon Derdák Zoltán és Radasits Márk jutott az elődöntőig. Derdák Zoli a legjobb 8 között egy 167-es kiszállót is megoldott Szilágyi Gábor ellen, azonban az elődöntőben Márk 4-0-ás sikert aratott Zolival szemben.

A döntőben így András a soproni Radasits Márkkal csapott össze. Klubunk elnöke folytatta magabiztos játékát, a 6. körben jellemzően megoldotta a kiszállókat. A 4. legben egy 180-as kört is dobott, ami hozzásegítette őt a 4-0-ás győzelemhez. Márk pedig a 2. helyezést érte el, amivel az összesített ranglistán is a 2. helyre lépett előre. A versenynap után András háromból három megnyert fordulóval áll a Goldfisch Darts Bajnokság 2024-es versenyévadában.

Gratulálunk minden játékosnak, és köszönjük a részvételt!