Goldfisch forduló az áprilisi nyárban

Nyárias nap ide vagy oda, április 7-én, vasárnap volt soron az idei évre hétfordulósra tervezett Goldfisch Darts Bajnokságunk 2. fordulója.

20 fő részvételével startolt el a program, a versenyzők java Szombathely vonzáskörzetéből érkezett. Klubunk éljátékosainak zöme részt vett a megmérettetésen, de akadtak olyanok is, akik most először próbálták ki magukat nálunk versenyen. 4 db 5 fős csoporttal kezdődött el a játéknap. Az első fordulót alapul vevő élő ranglista jelenlévő legjobb 4 helyezettje kiemeltként került külön csoportba. Név szerint Csóka András, Győrvári Gergő, Benczik Attila, és ifj. Molnár Csaba. Habár a csoportban ők nem találkozhattak, a legjobb 16 között mégis pont ők kerültek össze, hiszen Csóka András-Benczik Attila, és Győrvári Gergő-ifj. Molnár Csaba nyolcaddöntőkre került sor. Köszönhetően az erős mezőnynek, a kiemelés ellenére is volt halálcsoport. Viszont mindegyik csoportból négy továbbjutót számlált a lebonyolítás.

Az egyenes kieséses szakaszban szokás szerint tanúi lehettünk simább és szorosabb meccseknek is. A nyolcaddöntők között csak Győrvári Gergő és Molnár Csabi meccse végződött döntő legben. Ez a találkozó ráadásul az első forduló egyik negyeddöntőjének megismétlése volt, amikor Gergő nagy csatában nyert 4-3-ra. Most ismét összekerültek, és az eredmény most sem alakult másképp: 4-3-ra Gergő nyert. Már a legjobb 16 között Kámán Lehel-Dobos Dávid párharcra került sor, miután a pénteki Magyar Darts Liga fordulónkon a legjobb 8 között kellett összecsapniuk. Dávid ezúttal két leget hozott Lehel ellen.

A legjobb 8 között még több nagyobb név került össze, megjósolhatatlan volt, kik fognak a 4 közé jutni. Végül Kozmor „Duda” József, Kámán Lehel, Csóka András és Kámán Alex vette sikerrel az akadályt. Az elődöntők során Duda képes volt olyan játékot nyújtani, hogy 4-2-re legyőzte a jelenleg nagyon jó formában lévő Kámán Lehelt. Lehel fiának, Alexnek sem sikerült a döntőbe jutás a magas szinten játszó Csóka András ellen. Így Duda és András játszotta a döntőt. Ez már a második párharcuk volt ezen a napon, hiszen egy csoportban voltak, ahol Duda tudott nyerni. A fináléban András 3-0-ra vezetett, mikor Duda hozott egy leget, és utána 171-es körrel kezdett. Azonban ez sem volt elég a fordításhoz, András 4-1-re lezárta a találkozót. Győztesünk 74,26-os átlagot ért el a döntőben, de az ezüstérmes Kozmor József is 73,65-ös körátlagon zárt. Első 9 nyilas átlaguk 80 felett alakult, de a kiszállózás ezúttal csak 25 % lett mindkettőjüknél. András a bajnokság első két fordulóját megnyerve várhatja az élen a május 4-én esedékes folytatást.

Gratulálunk minden Helyezettnek!