Kezdetét vette a Goldfisch Darts Bajnokság

A március elsejei MDL fordulót követően harmadikán, vasárnap újra szálltak a nyilak a Domus üzletházban, saját rendezésű versenysorozatunk idei első fordulóján.

Kicsit szolid létszámban, 15 fő részvételével kezdődött meg a bajnokság. A játékosok sűrű hétvégén vannak túl, hiszen a pénteki MDL fordulót és a szombati IV. Szomszéd Darts Opent követte egy további verseny a hét utolsó napján. A versenyek résztvevői között nem is volt nagy az átfedés: a Goldfisch-en csak ketten (Csóka Dani és Szandi Ákos) vettek részt olyanok, akik a Szomszéd Darts Club versenyére is ellátogattak, de ők a pénteki ligafordulónkon is jelen voltak. A színvonal azonban erős volt, szépen sorban jöttek a két-három triplás körök és a száz feletti kiszállók. A különdíjat érő „Big Fish-t” azonban senki nem tudta megoldani.

4 és 3 fős csoportokban kezdték meg a résztvevők a küzdelmet, melyekből ketten juthattak tovább. Ezúttal egy csoportban sem alakult ki körbeverés. A főtáblán az első helyezettek egy-egy másodikkal kerültek össze. Győrvári Gergő elsőként jutott tovább, maga mögé utasítva a csoportban Csóka Danit és Kozmor „Duda” Józsefet is. Gergő Ifj. Molnár Csabával küzdött egy hatalmasat, Csabinak a 4-2-es győzelemért több köre is volt a D8-ra, de nem tudott vele élni, így 4-3-ra Gergő nyert. Derdák Zoltán és Benczik Attila párharcát ezúttal Attila nyerte 4-2-re. Csóka Dani és Csóka András a pénteki versenyünkhöz hasonlóan ismét összekerült a legjobb 8 között. Akkor Dani nyert 4-3-ra, most viszont András leget sem engedett fiatal játékosunknak. Szintén negyeddöntőt játszott Kiss Roland és Kurucz Tamás. Roli hosszú idő után jött el újra egy versenyünkre, de a csoportjában első helyen végzett, melyhez 2 db 180-as dobás, egy 116-os, és egy 122-es bullos kiszálló segítette hozzá. Roli csak a döntő legben tudta kiharcolni a győzelmet Tomi ellen, aki vezetett is, és egy meccsnyila is volt.

Az elődöntők nagyon simának bizonyultak: Benczik Attila nem tudott leget nyerni Győrvári Gergő ellen, mint ahogyan Kiss Roli sem Csóka András ellen. Így a döntőben András és Gergő nézett farkasszemet. Klubvezetőnk folytatta magabiztos, magas színvonalú játékát, Gergő pedig nem tudta kihasználni az adódó lehetőségeket, így András 4-0 arányban győzött, az egész verseny során egy leget sem vesztett.

Az első fordulón érdemes volt jól teljesíteni, hiszen az elért eredmények fogják adni a következő játéknapon a kiemelést. A mostani dobogósok egészen biztosan nem kerülhetnek egy csoportba legközelebb! A bajnokság április 7-én, vasárnap folytatódik, előtte pénteken (április 5-én) pedig a Magyar Darts Liga következő szombathelyi állomására kerül sor.