Nagy küzdelmek a 2. szombathelyi MDL fordulón

Március 1-jén, pénteken rendeztük a 2024-es évben a 2. ligafordulót az SZDCSE otthonában, mely már a 6. megmérettetés volt a régióban a versenysorozatot illetően.

Több régióbeli klubból is ellátogattak hozzánk. Érkeztek játékosok a Szomszéd Darts Clubból, Pápáról, Körmendről is a hazaiak mellett. Összesen 24-en álltak a táblák elé, így 4 db 6 fős csoportban kellett bizonyítani. Csak az egyik csoportban alakult ki tiszta sorrend, a többi esetben pontegyenlőségek tették izgalmasabbá a továbbjutást. Mindből négyen léphettek tovább a 16-os főtáblára.

A főtáblán izgalmasan alakultak az összecsapások, hiszen erősebb és gyengébb csoportokból továbbjutók lettek összesorsolva a csoportbeli helyezések szerint. 3 esetben sem a csoportból előkelőbb helyen továbbjutó nyert. A csoportban veretlen Farkas Gergő 4-0-ra alulmaradt Szabó András ellen, aki a csoportban küzdött többet a játékával. Farkas Ferenc is vesztett meccs nélkül jutott főtáblára, ahol egy erős csoportból negyedikként kijutó Csóka Andrással kellett megküzdenie. András 4-2-re hozta ezt a találkozót. Kozmor „Duda” József egy nagyon magas színvonalú meccsen 4-3-ra győzte le Ebedli Armandot. Szintén a legjobb 16 között mérte össze tudását Takács Zoltán és Derdák Zoltán. Taki a 4-1-es győzelemért meccsnyilakat hibázott, majd Derdák Zoli 3-3-ra felhozta az állást, így egy igen hosszú találkozó kerekedett az összecsapásukból. A döntő leget végül Takinak sikerült behúzni.

A legjobb 8 között sem hagyott alább az izgalom, hiszen két meccs is döntő legig tartott. Csóka András 4-3-as vereséget szenvedett Csóka Danitól. A másik 4-3-at ebben a körben is Takács Zoli játszotta, mely során a hazai és nemzetközi szinten is ismert, NB1-es csapatunkban kölcsönjátékosként játszó Borbély Andrást győzte le. Kámán Csongor És Kozmor „Duda” József simább győzelemmel jutottak a 4 közé, ahol Duda Takival került össze, Dani pedig Csongorral. Az elődöntőben Taki már nem bízta a véletlenre, és 4-0 arányban győzött Duda ellen, míg Dani 4-1-re nyert Csongor ellen.

A döntőben a Körmendi Takács Zoli mérte össze tudását klubunk fiatal tehetségével, Csóka Danival. Stabil, magas színvonalon folyt a játék, 2-2-ig fej-fej mellett, majd az utolsó két leget Takinak sikerült behúzni, így körmendi 4-2-es siker született, Dani az előző szombathelyi fordulóhoz hasonlóan ezüstérmes lett.

Gratulálunk a helyezetteknek, és köszönjük a részvételt.