Megkezdődött a Magyar Darts Liga 2024-es versenyévada

Három egyesület már megrendezte idei első Magyar Darts Liga fordulóját a Nyugat-dunántúli régióban, mikor február 7-én, szerdán az SZDCSE otthonában is versenybe szállhattak a játékosok.

A 2024-es évben klubunk mellett a Pápai Holdkő Darts Club Sportegyesület, a Szomszéd Darts Sportegyesület, a Mosonmagyaróvári Darts Club Sportegyesület, és a Győri Darts Club Sportegyesület rendez MDL fordulókat a Nyugat-dunántúli régióban. Közülük már csak a Győri egyesület nem rendezte meg első idei fordulóját, erre február 15-én kerül sor. Az első 3 fordulónak köszönhetően már élő ranglistával fordultunk a szombathelyi játéknapra, melyre már a régió számos játékosa felkerült. A régióbeli egyesületek közötti távolságok miatt a versenyzőknek hazai pályán adódhat legtöbbször esély bizonyítani, ugyanakkor mindig vannak elszánt játékosok, akik elutaznak egy-egy távolabbi helyszínre a hétközi fordulókra is. Hozzánk a hazaiak mellett ezúttal a Szomszéd DSE-ből, és Körmendről érkeztek.

Összesen 16 fő állt a táblák elé a versenyen, így 4 db 4 fős csoportban kellett megküzdeniük az ellenfelekkel, melyekből ketten juthattak tovább a 8-as főtáblára. Az összes csoportban tiszta sorrend alakult ki, körbeverések nélkül. Az egyenes kieséses szakaszban kivétel nélkül a csoportelsőknek sikerült nyerni, habár semelyik esetben sem adta magát könnyen az ellenfél, 4-2-nél simább meccs nem volt ebben a körben. Az elődöntők már nagyobb különbséggel záródtak: Csóka András nem adott leget a Szomszéd DSE játékosának, Bogdán Attilának, Csóka Dani ellen pedig egy leget tudott megnyerni Dobos Dávid. Így Csóka András-Csóka Dani döntőt rendeztünk. András továbbra is hozta magas színvonalú játékát, Dani pedig nem tudta kihasználni adódó esélyeit, így klubvezetőnk 4-0-ra megnyerte a döntőt. András kiváló játéktudását és magabiztosságát bizonyítja, hogy az eddigi 4 fordulóból mindhármat megnyerte, amelyen részt vett, emellett a Steel Egyéni OB 1. fordulóján is döntőt játszott a hétvégén.

Gratulálunk a helyezetteknek, és köszönjük a részvételt!

A Magyar Darts Liga február 15-én Győrben folytatódik a régióban. Az SZDCSE március 1-jén ad otthont legközelebb a versenysorozatnak, március 3-án pedig elstartol saját rendezésű Goldfisch Darts Bajnokságunk is.