Parádés évzáró verseny

December 2-án elérkeztünk a Goldfisch Darts Open 2023-as versenyévadának utolsó fordulójához, melyen a tét nem kevesebb, mint az összesített ranglista első helye volt.

A korábbi 7 forduló alapján az összesített dobogóra már nem érhetett fel más az utolsó fordulón. Az első 3 helyezett: Csóka András, Varga Márton és Csóka Dani között azonban csak most dőlt el a sorrend. Mindhárman részt vettek a versenyen, így kijátszhatták a helyezéseket. Összesen 21 résztvevővel zajlott le a megmérettetés, vagyis a havazás ellenére szép számmal jöttek a környékről. 6 és 5 fős csoportokban dőlt el a 16-os főtáblára jutás.

A verseny izgalmát emelte, hogy ebben a versenysorozatban idén még senki sem oldotta meg az extra díjat érő 170-es kiszállót, vagyis a Big Fish-t. Az utolsó fordulón végre horogra akadt a zsákmány, ráadásul kétszer is. Először Kámán Lehelnek sikerült megoldania a csoportban Bogáti Mátyás ellen, majd nemsokkal később Győrvári Gergő is megdobta, Kozmor ” Duda” József ellen. Ebben a legben Gergő és Duda is 170 ponton állt, Dudának nem sikerült, mire Gergő bedobta.

A 16-os főtáblán újra a helyezésekért folyó csaták kerültek előtérbe. Csóka Dani 4-0-ra alulmaradt Kámán Alex ellen, így ő már mindenképpen összesített harmadik lett. A legszorosabb összecsapás ebben a körben Németh Albert és Lippert Gábor között alakult, melyen Albertnek sikerült nyerni 4-3-ra. Eközben a Szomszéd Darts SE két játékosa: Torda Tibor és Farkas Gergő pont egymás ellen játszottak, mely során Tibi 4-1-re nyert.

A legjobb 8 között fokozódtak az izgalmak, hiszen Csóka András 4-3-ra tudott nyerni egy végletekig kiélezett meccsen Kámán Alex ellen. (Egy héttel korábban is megmérkőztek szintén a legjobb 8 között, akkor 4-2-re nyert András.) Varga Márton nem bízta a véletlenre, és 4-0-ás sikert aratott Győrvári Gergővel szemben. Németh Albert és Kozmor József elég gyakran összekerülnek, most a 8 között csaptak össze, Albi tudott nyerni 4-2-re. Kámán Lehel pedig 3-0-ra vezetett Torda Tibor ellen, a végén mégis Tibi örülhetett a győzelemnek. Így az elődöntők során kialakult a Csóka András-Varga Márton párosítás, amelyen az összesített első helyezés volt a tét. Marci egy nagyon magas színvonalú meccsen 4-1-es győzelmet aratott András ellen, ez azonban még nem volt elég az összesített első helyhez, ehhez a döntőt is meg kellett nyernie. A döntőben Németh Albert várt rá, aki meglepően simán, 4-0 arányban múlta felül Torda Tibort. Tibinek nem jöttek a kiszállók, Albi pedig kihasználta a hibáit.

A döntőben Marci végig magabiztosan játszott, nem hagyott esélyt Albinak, akinek mindössze 1 kísérlete volt duplára. Marci 4-0-ás végeredménnyel nyerte meg a fordulót, és ezzel az összesített ranglistán is megelőzte az élen álló Csóka Andrást. A döntőben Marci 70.73-as, Albi 62,32-es átlagot ért el.

Gratulálunk minden Résztvevőnek az egész éves teljesítményhez!

A versenyen készült képeket, és az ágrajzot érdemes megtekinteni a galériában.

1. Varga Márton, 2. Németh Albert, 3. Csóka András és Torda Tibor. Extra díjasok (170-es kiszálló): Kámán Lehel és Győrvári Gergő