Nagy csatákkal fordultunk a Goldfisch fináléjára

A legutóbbi, augusztusi fordulót követően november 25-én folytattuk Goldfisch Darts Open versenysorozatunkat a szeptemberben elhalasztott játéknappal, december 2-án pedig az idei záró fordulóra várjuk a játékosokat.

Ezen a hétvégén sem volt hiány darts versenyekből: szombaton lebonyolították például a PDC Világbajnokság Kelet-európai selejtezőét, és sor került a Soft EDU Dart ranglista versenyre is Somorján, amelyen Kámán Lehel képviselte klubunkat. Szombathelyen a Goldfisch Darts Open utolsó előtti fordulója nyújtott lehetőséget a játékra, vasárnap pedig már a Magyar Darts Liga döntőjén vesznek részt játékosaink.

A Goldfisch versenysorozata augusztus után folytatódott újra, az utolsó megmérettetésre azonban már rá egy hétre, december 2-án sor is kerül. A 7. fordulóra 15 fő adta le a nevezését, a résztvevők közül kivétel nélkül mindenki vagy a Szombathelyi Darts Club SE tagja volt, vagy Szombathelyről érkezett. 3 db 4 fős és 1 db 3 fős csoportot sorsoltunk, mindből a legjobb kettő versenyző juthatott tovább. Az 1. csoport az augusztusi fordulóhoz hasonlóan ezúttal is halálcsoport lett, Csóka András és Varga Márton részvételével. Nekik sikerült kiharcolni a továbbjutást Kozmor József és Németh Albert ellenében. Ezúttal semelyik csoportban sem alakult ki körbeverés.

A 8-as főtáblára már csak a legjobbak juthattak, a dobogóhoz pedig a 8 között is komoly teljesítményre volt szükség. Csóka András 4-2-re tudott nyerni Kámán Alex ellen, így Csóka Danival játszhatott az elődöntőben, aki Nagy Gergelyt győzte le. Varga Márton 4-1-re múlta felül Kámán Csongort, az elődöntőben pedig Benczik Attila várt rá, akinek nagy csatában, 4-3-ra sikerült legyőznie Baltást, Tóth Dánielt. Ezt követően mindkét elődöntő nagyon sima, 4-0-ás eredményt hozott: Csóka Daninak nem sikerült élni az András ellen adódó esélyekkel, és Attila sem tudott villantani Marci ellen.

A döntőben egy csoportmeccs ismétlődött meg Csóka András és Varga Márton között. A csoportban Marci nyert, a fináléban azonban András tett szert vezetésre, amelyet meg is tudott tartani. Volt a meccsnek olyan szakasza is, amikor mindketten több kört hibáztak a duplára. Ennek köszönhetően András 66,34-es, Marci 65,76-os átlagon zárt a 4-2-es eredmény során. Mindkettőjüknek 140-es volt a legmagasabb köre. Az összesített ranglistát András 12 ponttal vezeti, őt követi Marci, a 3. helyen Csóka Dani áll az utolsó forduló előtt.

A „Big Fish” megdobása továbbra is célkitűzése volt a játékosoknak, hiszen a 2023-as Goldfisch Open sorozatban még senkinek sem sikerült megoldania. Egy 170-es kört láthattunk is a versenyen, azonban ez nem kiszálló volt: Németh Albert csoportmérkőzés során kerekítésként dobta. Ezen kívül emlékezetes volt az is, mikor Benczik Attila két egymást követő körben dobott 180-at, szintén a csoportban.

Gratulálunk mindenkinek az elért eredményekhez!

A versenyen készült képek, és az ágrajz megtekinthető a galériában.

1. Csóka András, 2. Varga Márton, 3. Benczik Attila és Csóka Dániel