Hűvös nyár és halálcsoport

A pénteki Magyar Darts Liga fordulót követően augusztus 6-án, vasárnap már saját rendezésű versenysorozatunk, a Goldfisch Darts Open 6. fordulóját rendeztük meg a Domus üzletházban, amely az Ausztriából érkező Lippert Gábor részvételének köszönhetően nemzetközi verseny lett.

Az időjárás a nyár ellenére egészen hűvösen alakult, így kiváló programnak ígérkezett egy kis versenyzés. 30 fő adta le a nevezését, ami mostanság már meglepően sok, hiszen az elmúlt versenyeinken általában 20 alatt maradt a létszám. Szerte a környékről érkeztek, akadtak olyanok is, akik most először próbálták ki magukat nálunk versenykörülmények között. Erre 6 db 4 fős és 2 db 3 fős csoportban adódott lehetőség. És rögtön az első csoportban egészen hihetetlenül alakult a sorsolás, mivel a Goldfisch Darts Open összesített ranglistájának első 4 helyezettje: Varga Márton, Csóka András, Csóka Dániel és Dobos Dávid került bele. Közülük pedig csak ketten juthattak tovább. A már két fordulót is megnyerő Varga Marci ezúttal korán búcsúzni kényszerült, mint ahogy Dobos Dávid is, a továbbjutást Csóka András és Csóka Dani vívták ki. Körbeverés ezen a versenyen egyetlen csoportban sem alakult ki.

A 16-os főtáblán egy meccs kivételével a csoportelsők nyertek, döntő legre egy esetben sem került sor. Az előző nap folyamán Budapesten versenyző, Super League-be bejutó Kámán Lehel már a nyolcaddöntőben összekerült a halálcsoportból másodikként továbbjutó Csóka Danival, és 4-0-ás vereséget szenvedett. A legjobb 8 között azonban Lehel fia, Alex 4-3-ra felül tudta múlni Danit. Eközben nagy csatát vívott Derdák Zoltán és Lippert Gábor is a 4 közé jutásért, végül Gábor nyert 4-3-ra, aki azelőtt Kámán Csongort is kiejtette. A körmendi Takács Zoltán is a 4 közé jutott Benczik Attila legyőzésével, Csóka András pedig Kozmor „Duda” József ellen vívta ki a dobogós pozíciót.

Az elődöntők során összecsapott Lippert Gábor és Kámán Alex, ezen a találkozón Alexnek sikerült nyerni 4-2 arányban. A másik meccs Takács Zoltán és Csóka András között zajlott. Ők már számos versenyen összemérték tudásukat, hol az egyik nyert, hol a másik, de voltak olyan időszakok is, hogy hosszabb ideig csak az egyikük tudott nyerni. Ezúttal Taki dobta be az utolsó duplát a döntő legben.

Így a döntőben Kámán Alex és Takács Zoli találkoztak. A csata a vártnál simábban alakult, Taki 4-0-ra behúzta a finálét. Taki összátlaga 78.08, míg Alexé 69.33 lett. Taki első 9 nyilas átlaga 77.25, ami alig marad el az összátlagától, míg Alexé csak 56.33, viszont Alex dobott egy 180-at a döntő folyamán. Takács Zoli legjobb lege 18 nyilas, legmagasabb kiszállója 96, de 4-ből 3 esetben is 50-nél magasabb értékről fejezte be a játszmát, vagyis a döntő megnyerésének kulcsa a jó kiszállózás volt a jó tömegelés mellett.

Az összesített ranglistán továbbra is a halálcsoport 4 résztvevője van az élen, de Csóka András újra átvette a vezetést Varga Marcitól, ráadásul Csóka Dani is feljött a 2. helyre. Dobos Dávid maradt a 4. helyen, őket követi Kámán Lehel, Takács Zoltán és Kozmor József két fordulóval a versenysorozat vége előtt.

Gratulálunk a Résztvevőknek.

A versenyek készült képek és az ágrajz a galériában található.

1. Takács Zoltán, 2. Kámán Alex, 3. Lippert Gábor és Csóka András