Szomszéd Darts S.E. győzelem a ligafordulónkon

Augusztus 4-én, pénteken megrendeztük a soron következő Magyar Darts Liga fordulót Szombathelyen. Ahogy arról lehetett is olvasni, a legutóbbi, július 21-i fordulóra mindössze 10-en jöttek el. Ezúttal egy híján kétszer annyian, 19-en vettek részt. Szerte a környékről érkeztek a versenyzők.

A 19 játékost 3 db 5 fős és 1 db 4 fős csoportba sorsoltuk, melyek között erősebb és gyengébb összeállítások is kialakultak. Ismét sor került már a csoportokban rendszeresen megismétlődő párosításokra, de arra is volt példa, hogy olyan versenyzők mérkőztek meg, akik eddig ritkán kerültek össze egymással. Nem zajlott le a csoportkör körbeverések nélkül, amely pontegyenlőséget okozott, sőt több esetben a legarány sem döntött. A körmendi Takács Zoltán például egymás elleni eredménnyel esett ki a Szomszéd Darts SE játékosával, Bogdán Attilával szemben. Ezen kívül három játékos, Szabó András, Moldvai Balázs és Derdák Zoltán között is teljes egyenlőség alakult ki. Ők a szabály értelmében 3 körös Highscore-ral döntötték el egymás között a sorrendet, amely során Szabó András érte el a legmagasabb értéket, ezzel az övé lett a továbbjutást érő pozíció.

A csoportelsők egyből a legjobb 8-ban találták magukat, a másodikok egy-egy harmadikkal küzdöttek meg a 8 közé jutásért. Ebben a körben Bogáti László és Bogdán Attila meccse alakult a legszorosabban, és időtartama is jelentősen túllépte a velük egy időben elkezdődő csatákat, köszönhetően annak, hogy mindketten sok nyilat hibáztak a kiszállón, főleg Attila, aki emiatt végül kikapott klubunk játékosától. Ezután következhettek a legjobb 8 mérkőzései, amelyek során egyedül Torda Tibor tudott nyerni a csoportelsők közül. Kámán Csongor még leget sem tudott hozni Farkas Gergő ellen, de Kozmor József is csak egy leget nyert meg Farkas Ferenccel szemben. Így a legjobb 4 között már csak egy versenyező, Csóka Dani képviselte a klubunkat.

A felső ág elődöntőjén Torda Tibor megoldott egy 170-es kiszállót Farkas Ferenc ellen, ezzel 3-1-re módosult az állás, a következő játszmában pedig egy 180-as kört is dobott, ami hozzásegítette a 4-1-es győzelemhez. Eközben Csóka Dani és Farkas Gergő egy kiélezett párharc során döntő legig küzdött, megjósolhatatlan volt, hogy ki fog nyerni, végül Gergő örülhetett. Így a döntőben a Szomszéd Darts SE két kiváló játékosa, Torda Tibor és Farkas Gergő mérték össze tudásukat. Az alapján, ahogy Gergő játszott a nap folyamán, szoros döntőre lehetett számítani, épp ezért meglepetésként ért minket Torda Tibi 4-0-ás győzelme. Tibi 88-as átlagot ért el, amellyel Gergő már nem tudott mit kezdeni. Tibi ezzel a győzelemmel az összesített ranglista 4. helyére jött föl.

Gratulálunk Minden résztvevőnek az elért eredményekhez! Vasárnap újra meglesz a lehetőség a küzdelemre a Goldfisch Darts Open 6. fordulóján.

A verseny korán készült képek megtekinthetőek a galériában.

1. Torda Tibor, 2. Farkas Gergő, 3. Farkas Ferenc és Csóka Dániel