10 lett, maradhat?

Az idei versenyeink során a korábban megszokottakhoz képest sorra alulmarad a létszám. A nyári beköszönte óta nemhogy a korábban megszokott 30-an, de még 20-an sem jönnek el, a július 21-én megrendezett Magyar Darts Liga fordulón pedig minden eddiginél kevesebb, mindössze 10 játékos indult el. Ilyen kevés résztvevővel még soha nem zajlott le verseny Szombathelyen klubunk rendezésével. Bezzeg a 2021-es év első felében, a járvány ideje alatt rendre 40 résztvevő fölött volt a létszám, nem egyszer a 48-as limitet is súrolta, egyes Open versenyeinken pedig 60-nál is többen indultak el akkor.

A kis érdeklődésnek számos oka lehet: nyaralás, egyéb elfoglaltságok, a zivataros időjárás, vagy másik darts versenyek. Hiszen a Balatonszőlős Sport Egyesület ismét éppen azon a napon rendezett MDL fordulót, mint mi, és bár Balatonszőlős nem a mi régiónkba tartozik, a Szomszéd Darts SE játékosai mégis inkább oda mentek el. Július 22-én pedig éppen a Szomszéd Darts SE rendez egy nagy Opent, amelyre klubunkból is többen mennek. A verseny már délelőtt kezdődik, nem mindenki vállalta be a ligát előző este… De legalább családias volt a hangulat, és nem húzódott el a verseny.

A két 5 fős csoportból négyen jutottak tovább, így két kiesőnk, és 8-as főtáblánk volt. Az egyik csoportban komoly keresztbe verések történtek, a másikban tiszta sorrend alakult. Mivel csak két csoportban zajlott a küzdelem, még a csoportok újrasorsolásának sem volt jelentősége. Az elsők a másik csoport negyedik helyezettjét kapták, a másodikok a másik csoportharmadikat.

A legjobb 8 között mind a 4 meccsen 4-0-ás eredmény született. Dobos Dávid sem tudott leget nyerni Kámán Lehel ellen, aki a mérkőzés harmadik legét egy 170-es kiszállóval fejezte be. Egyébként a csoportban Lehel testvére, Csongor is dobott 170-es kört, csakhogy ő 181 pontra. A negyedöntők során már csak klubunk játékosai voltak versenyben, hiszen a nyolcaddöntőben az egyetlen még versenyben lévő nem hazai játékos, Sántha István is elvérzett.

Kámán Lehel a döntőbe jutásért 4-0-ra múlta felül Szabó Andrást, Csóka Dani pedig 4-1 arányban győzedelmeskedett Kámán Csongorral szemben, mely során mindketten jegyezhettek egy-egy maximum kört is. Így a döntőt Lehel és Dani játszhatta. 2-2-ig fej-fej mellett haladtak, majd az 5. legben mindketten jónéhány kört hibáztak a duplán, végül Lehel oldotta meg az 5-ös kiszállót. Az utolsó játszmában Daninak már nem jött a tömeg, még az a nyila is kiesett a tripla 20-ból, amely már bent állt. Így Lehel 4-2-re lezárta a találkozót. Az összesített ranglistán azonban 150 pontos előnye van Csóka Andrásnak.

Gratulálunk a Helyezetteknek, és köszönjük a részvételt!

A verseny során készült képek a galériában tekinthetőek meg.

1. Kámán Lehel, 2. Csóka Dániel, 3. Szabó András és Kámán Csongor