Elindult a Magyar Darts Liga Szombathelyen

A január 30-ai Goldfisch Open után február 19-én a Magyar Darts Liga is kezdetét vette a 2021-es évben Szombathelyen.

A COVID-járvány miatt jelenleg csak kevés klubnak áll módjában versenyt rendezni, nekünk a Haladás Sportkomplexum tökéletes lehetőséget nyújt ehhez. A versenyzők részéről pedig nagy igény mutatkozik a versenyek iránt. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a maximálisan meghatározott 48 fős létszámot teljes egészében kitöltötték a versenyengedéllyel rendelkező sportolók. Érkeztek a hazaiakon kívül Körmendről, Sopronból, Zalaegerszegről és Tapolcáról is.

8 db hatfős csoportot sorsoltunk, így mindenkinek volt lehetősége a csoportban 5 játékossal is megmérkőzni. Minden csoportból a legjobb 4 jutott a legjobb 32 közé, ahol egyenes kieséssel folytatódott a verseny. Ahogy közeledtünk a vége felé, egyre komolyabb párharcok alakultak, de már azelőtt sem volt hiány izgalmas meccsekből.

A dobogóra három hazai és egy körmendi színekben induló játékos állhatott fel. Klubunk fiatal tehetsége, Marton Olivér a legutóbbi Goldfisch Openhez hasonlóan most is a harmadik helyig menetelt, legyőzve Szenteleki Gábort, Kámán Csongort és Ágoston Károlyt is. Az elődöntőben Pósfai Miklós ellen ezúttal nem sikerült a bravúr. Kámán Alex szintén a harmadik helyen végzett. Nem ez az első alkalom, hogy ő búcsúztatta Budavári Zsombort, még a legjobb 16 között. Az elődöntőben Kozmor „Duda” József már nehéz falatnak bizonyult.

Úgy tűnik, hiába a sok fiatal, feltörekvő tehetség, az éjszakába nyúló végjáték mégis egy korábban már sokszor lejátszott döntővel, évek óta klasszikus párosítással zárult. Pósfai „Mixi” Miklós és Kozmor „Duda” József összecsapása most is izgalmasan alakult. Ráadásul ezen a napon ez már a második mérkőzésük volt, mivel egy csoportban voltak. Az elején Mixi tett szert vezetésre, de Duda főleg a 19-es szektoron rendkívül sok triplát talált, és 4-2-re saját javára fordította a találkozót.
A négy dobogósból hárman a H csoportból kerültek ki.

A Goldfisch Horgászbolt jóvoltából ezen a fordulón is díjaztuk a legmagasabb, 130 vagy afeletti kiszállót. Az extra díjasunk Ágoston Károly lett, még egy csoportmérkőzés során dobott 135-ös befejezéssel.

Gratulálunk mindenkinek az eredményekhez!

A verseny eredményei a Magyar Darts Szövetség oldalán megtalálhatóak, a versenyről készült képek pedig galériánkban tekinthetők meg.