Évindító Goldfisch Open

2021. január 30-án elindítottuk a 2021-es versenyévadot saját rendezésű versenysorozatunk első fordulójával, amely idén a Goldfisch Darts Open nevet viseli a Goldfisch Horgászbolt támogatásának köszönhetően.

Jelenleg a járványhelyzet miatt csak versenyengedéllyel rendelkező játékosok vehetnek részt a tornákon. Az viszont nem kérdés, hogy már mindenki ki volt éhezve egy versenyre, hiszen több hónapja nem rendeztek darts bajnokságot a környéken. Mi most a pandémiás szabályokat maximálisan betartva igyekeztünk lehetőséget adni a versenyzőknek, hogy megmérkőzhessenek egymással.

A kevés versenynek, és az év végi fix nyereményeknek köszönhetően az érdeklődés minden korábbit felülmúlt. 61 játékos jött el a fordulóra, ennél többen mostanában csak az egyfordulós Dreher Haladás Openen vettek részt tavaly szeptemberben, még a III. Savaria Openen sem voltak ennyien 2019 decemberben. A hazaiakon és környékbelieken kívül nagyobb számban Sopronból, Körmendről, Zalaegerszegről, Darányból, de Kaposvárról és Pest megyéből is érkeztek. Sokan voltak, akik most először jöttek Szombathelyre versenyezni, ezen kívül többen most először próbálták ki magukat versenyhelyzetben. A játékosokon kívül tiszteletét tette a versenyen Balázs Gábor MDSZ elnök, Szántó Erzsébet, a HVSE klubmenedzsere, Tóth Kálmán Városstratégiai, Idegenforgalmi és Sportbizottsági Elnök és Csóka Alex, a versenysorozat főszponzora is. Összesen 16 csoportot sorsoltunk: 13 db 4 főset, és 3 db 3 főset. A csoportmérkőzések 16 táblán kezdődtek meg, a főtáblára 32-en juthattak ki.

A szokásos izgalmas, magas színvonalú meccsek most sem maradtak el. Annak köszönhetően, hogy több helyről érkeztek a versenyzők, még több kiváló játékos harcolt a minél jobb helyezésekért, így még izgalmasabb volt. A legjobb négyben végül két szombathelyi, egy kaposvári és egy soproni játékos kapott helyet.

Kiemelkedő teljesítményt nyújtott klubunk fiatal tehetsége, a 2006-os születésű Marton Olivér, aki az egyenes kieséses szakaszban Pósfai Miklós (KDC), Lakatos Gergely (Smile DC) és Szajkó Roland (SZDCSE) legyőzésével jutott a legjobb négy közé. Az elődöntőben viszont a kaposvári színekben induló Major Nándor ellen már nem sikerült a bravúr. A másik harmadik helyezett Ágoston Károly, aki az idei évtől erősíti klubunkat igazolt játékosként. Ő Budavári Zsombor (SZDCSE) legyőzése után az elődöntőben kapott ki a PDC színpadot is megjáró Alexits Tamástól (Aramis DC).

A döntőben Alexits Tamás és Major Nándor mérkőzött meg egymással. Ez a találkozó már a második összecsapásuk volt aznap, mivel a csoportban is együtt voltak. Akkor Nándi nyert, a döntőben viszont Tomi bizonyult jobbnak, aki több 180-as dobás mellett egy 160-as kiszállóval is megörvendeztetett minket, ezzel a legmagasabb, 130 vagy afeletti kiszállóért járó különdíj is az övé lett az első helyezés mellett.

Gratulálunk minden Résztvevőknek az eredményekhez!

A forduló végeredménye ITT található.
A versenyről készült képek a galériában megtekinthetők.