Egy teljes hétvége a dartsról szólt Szombathelyen

Nem egy átlagos hétvégén van túl a Szombathelyi Darts Club SE, hiszen szeptember 25 és 27 között összesen 3 nagyszabású darts versenynek voltunk a házigazdái a Haladás Sportkomplexum sportcsarnokában.

Kezdjük az elején: szeptember 25-én, pénteken kora reggel elkezdtük kiépíteni a helyszínt, hogy fogadni tudjuk a 18:00-kor kezdődő Dreher Haladás Open versenyünkre a játékosokat, amely a hétvégi két országos megmérettetés felvezető versenye volt. A Szombathelyi Darts Club SE által szervezett erőpróbát a Haladás VSE és a Magyar Darts Szövetség együttműködésével és támogatásával rendeztük meg. Bárki nevezhetett, vagyis amatőrök és versenyengedéllyel rendelkezők is részt vehettek rajt. Végül összesen 79 ember állt a táblák elé, szerte az országból. A végig egyenes kieséses megmérettetésen a legjobbnak a Körmendi DC színeiben induló Budavári Zsombor bizonyult, 7-3-arányban múlta felül a hazai Kozmor „Duda” Józsefet az éjfélig tartó döntőben. A dobogó harmadik fokára Kámán Lehel (SZDCSE) és Tóth Mihály (Ceglédi Vasutas Sport Egyesület) állhatott fel.

26-án, szombaton délelőtt 10-kor ismét nyilat ragadtak a versenyzők, hiszen a Magyar Darts Szövetség által kiírt Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság idei harmadik fordulója vette kezdetét. Fontos megemlíteni, hogy Szombathelyen most először került sor ilyen fordulóra. 138 férfi és 15 hölgy nevező volt, köztük 18-an képviselték a szombathelyi klubot. A legjobb helyen részünkről Csóka András, Kozmor József és Németh Albert végzett, mindhárman a 17. helyen. 33. lett Győrvári Gergő, Moldvai Balázs, Szabó András, Szendrő Szilárd. A 65. helyet szerezte meg Bogáti László, Horváth Imre, Kámán Lehel, Marton Olivér, Merklin Ferenc, Moldvai Bálint, Szajkó Roland és Varga Ákos, Rózsahegyi Nátán pedig 129. lett.
A forduló Győztese Kovács Patrik (Sport DC) lett, 3-0-ás szettaránnyal győzte le Székely „Penge” Pált (Arany Bikák Darts SE.). A harmadik helyen végzett Sipos Patrik (Mátraterenyei DBE) és Jehirszki György (Tököli Darts Club SE).
A hölgyek között két hazai játékos volt: Kállay Eszter az 5., Korpics Brigitta a 9. helyet szerezte meg. Az első Kovács Tamara (Szolnoki Baglyok DC), a második Erdei Nóra (Prince of Darts SE), a harmadik Csombok Krisztina (Smile DC) és Sebestyén Regina (Smile DC) lett.
Nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy 3 paradartsos is megmérkőzött egymással, akik közül végül a szolnoki Miklós József szerezte meg az első helyezést.
A verseny ágrajza megtekinthető a Magyar Darts Szövetség adatbankjában: a férfiaké ITT, a hölgyeké ITT.

A vasárnapi nap sem maradt verseny nélkül, ekkor a Steel Egyéni Magyar Kupára került sor. 105 férfi nevező mellett 13 hölgy is a táblák elé állt. Ezen a napon 15 hazai versenyző tette próbára magát. Csoportmérkőzések, majd egyenes kiesés volt a felállás. Ezúttal is a 17. helyezés lett részünkről a legjobb: Csóka András, Kámán Lehel, Kozmor József és Németh Albert is itt esett ki. 33. lett Marton Olivér és Szajkó Roland. A csoportból búcsúzott Bogáti László, Győrvári Gergő, Horváth Imre, Merklin Ferenc, Moldvai Balázs, Szabó András, Szendrő Szilárd, ami a 65. helyet jelenti.
Ahogy szombaton, vasárnap sem talált legyőzőre Kovács Patrik. A döntőben Papp Rajmund (Békéscsabai DSE) volt méltó ellenfele. Dobogós lett még Szitás Gábor (Hírös Hunok DC) és Izsák Gábor (DÖ-MIK DC).
A női mezőnyben ugyanúgy Kállay Eszter és Korpics Brigitta képviselt minket, semelyikük sem jutott ki a csoportból. A Győztes Ihász Veronika (Győri DC) lett, Kovács Tamarát maga mögé utasítva. Harmadik helyezést ért el Csombok Krisztina és Németh Éva (BEAC).
A férfi ágrajz ITT, a női ITT érhető el.

Gratulálunk minden Résztvevőnek! Külön mondunk köszönetet a helyszín felállításában és lebontásában, illetve a verseny lebonyolításában közreműködőknek, a Pannon Sportnak, emellett köszönjük mindeniknek, aki bármely módon hozzásegített minket ahhoz, hogy egy ilyen remek darts hétvégét sikerült lebonyolítanunk.

A versenyekről készült képek a galériánkban megtekinthetők.

A hétvége a Magyar Darts Szövetség szemszögéből ITT olvasható.