Családias hangulatú MDL forduló

Szeptember 9-én, szerdán rendeztük meg az idei 6. szombathelyi Dreher Magyar Darts Liga fordulót.

Az év közben kényszerből erre a szerdai napra áthelyezett időpont és az ismét egyre jobban terjedő koronavírus éreztette hatását: összesen 13 ember adta le a nevezését, ami több évre visszamenőleg is negatív rekord, ami a szombathelyi versenyeket illeti. A játékosok többsége szombathelyi volt, emellett két fő képviselte a Körmendi DC-t is.

Három db háromfős és egy négyfős csoport került kialakításra. Mindegyikből a legjobb két versenyző jutott a 8-as főtáblára. A csoportmérkőzések ezúttal körbeverések nélkül zárultak.

Nem lehetett panasz a negyeddöntőkre sem, a legjobb négy mérkőzései viszont még érdekesebbnek, izgalmasabbnak bizonyultak. Csóka András meglepően simán, 4-0-ra legyőzte Szajkó Rolandot. Azonban Kámán Lehel és Budavári Zsombor ennél hosszabb ideig küzdöttek. A magas színvonalú, fordulatos meccsen, 3-3-as állásnál végül Zsombor megoldotta a D10-et, miután Lehelnek nem sikerült a 63-as kiszálló, így Csóka Andrásnak meglett az ellenfele.

A már több szombathelyi versenyt megnyerő Budavári Zsombornak tehát klubunk elnöke, Csóka András ellen kellett bizonyítania. A magas színvonalú meccsen Zsombor 3-1-es vezetésre tett szert, András viszont nem adta fel, és visszajött a mérkőzésbe! 3-2-nél nagy kiszállócsatát vívtak a fiúk, végül András talált bele a duplába ahelyett, hogy Zsombor 4-2-re nyerte volna a párharcot. A döntő legben úgy tűnt, hogy erőt adott Andrásnak a hátrányból való visszajövés, jól dobta a tömeget. A kiszállónál D18-ra és D9-re hibázott, Zsombor viszont nem tudta elfogyasztani maradék 72 pontját három nyílból. Ezután András 2 nyílból kidobta a 9 pontot, megszerezve ezzel első szombathelyi MDL forduló győzelmét!

Gratulálunk a helyezetteknek!

Nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy a Goldfisch Horgászbolt jóvoltából volt extra díjazása is a versenynek: a legnagyobb, 130 vagy afeletti kiszállót megdobó játékos 10500 Forinttal gazdagodhatott, a 170 es kiszálló pedig 17000 Forintot ért. A kisebb összeg végül gazdára talált: Budavári Zsombor a 2. helyezés mellett egy 140-es kiszállóval nyerte azt el, amit még a csoportmérkőzések során dobott Marton Olivérnek.

A verseny végeredménye elérhető a Magyar Darts Szövetség adatbankjában, a versenyről készült képek pedig megtekinthetők galériánkban.