Izzasztó verseny amatőröknek

Míg klubunk számos versenyzője steel csapatbajnoki fordulón volt érdekelt július 15-én, szombaton, a Domus üzletházban megrendeztük a négyfordulós Happpy Beer Factory Amatőr Darts Bajnokság 3. megmérettetését. A nagy melegben igazán izzasztó versenyben volt része a játékosoknak, főleg, hogy a nagy csaták sem maradtak el. Bízzunk benne, hogy az utolsó, szeptember 9-én rendezendő játéknapon már a dartsozáshoz ideálisabb hőmérsékletben dőlhetnek el az összesített helyezések.

A nyári meleg, ragyogó napsütés, és több, környékbeli településeken ugyanezen a napon megrendezett verseny ellenére is 20-an eljöttek hozzánk. 4 db 5 fős csoportban kezdődtek meg a küzdelmek, melyekből négyen továbbjuthattak a 16-os főtáblára. 3 csoportban is kialakult körbeverés, melyekben így a legarány és az egymás elleni eredmény is számított.

A legjobb 16 között egy kivételével a csoportban jobb helyezést elérőknek sikerült nyerni. Azon az egy meccsen került sor döntő legre, amelyen a csoportban hátrébb végzett játékos, Imre Dávid nyert Nikitscher Partik ellen 3-2-re. A legjobb 8-tól már csak dupla kiszállóval lehetett megoldani a játszmákat. Ebben a körben alakultak simább, és szorosabb meccsek is. Az első forduló győztese, Herceg Imre 3-0-ra vezetett Rozmán László ellen, a 4-0-ás győzelemért is voltak nyilai, de Laci visszahozta a meccset 3-3-ra, és neki is volt számos meccsnyila, végül Herceg Imre nyert 4-3-ra. A legtovább azonban Szabó Zoltán és Horváth László mérkőzése tartott, pedig ennek során nem is került sor döntő legre, csak nagy kiszállócsatára, amely során Zoli 4-2-re nyert.

Az elődöntők során Benczik Attila 3-0-ás vezetésre tett szert Szabó Zoltán ellen, Zoli ezután nyert két leget, de fordítani már nem tudott. Eközben Herceg Imre és Karakai Kolos egy végletekig kiélezett meccset játszottak, az utolsó duplát Imrének sikerült bedobnia. Így a döntőben Herceg Imre és Benczik Attila mérkőzött meg, ez már a második találkozójuk volt aznap, hiszen a csoportban is együtt voltak. Alapvetően fej-fej mellett haladtak, mindketten erős tömeget dobtak, de közben becsúszott egy-egy gyenge periódus is. A csoportban Attila nyert, a döntőt viszont Imrének sikerült megnyerni 4-2-re, ezzel az első után a harmadik forduló győztese is ő lett. Az összesített ranglistán 16 pontos előnyből várhatja az utolsó fordulót az élen.

Díjaztuk a legmagasabb kiszállót, és a legtöbb 180-ast dobó játékost is, azonban e téren nem lett egyértelmű győztes, hiszen Imre Dávid és Herceg Imre is kiszállt 140-ről a verseny során. A 180-as dobások esetében pedig Herceg Imre, Karakai Kolos és Benczik Attila is 1 db-ot ért el. Mivel az érmeket nem lehetett többfelé darabolni, így szét kellett dobniuk a játékosoknak. Imre Dávid és Herceg Imre 1 db 501-es, dupla kiszállós leget játszott az éremért, melyet Imre Dávid nyert. A legtöbb 180-as dobásért járó éremért pedig Herceg Imre, Karakai Kolos és Benczik Attila egy-egy Highscore leget dobott le egymással párhuzamosan. 7 kör alatt Imre 344, Attila 463, Kolos pedig 468 pontot dobott, így a legtöbb 180-as dobásért járó érmet Kolos vihette haza.

Gratulálunk az elért eredményekhez, és köszönjük a részvételt!

A vrsenyen készült képek, és az ágrajz megtekinthető a galériában.

1. Herceg Imre, 2. Benczik Attila, 3. Szabó Zoltán és Karakai Kolos, Legmagasabb kiszálló (140): Imre Dávid, Legtöbb 180: Karakai Kolos