Versenyt rendeztünk kizárólag amatőröknek

A már megszokott Goldfisch Darts Open és Magyar Darts Liga fordulókon felül egy új, 4 fordulóból álló versenysorozatot is elindítottunk az idei évben, amely a Happpy Beer Factory Amatőr Darts Bajnokság nevet viseli, a sorozat támogatójának köszönhetően. Ennek az első fordulóját rendeztük meg május 6-án, szombaton, amelyre kizárólag versenyengedéllyel és szabadidőkártyával nem rendelkezők nevezhettek.

Az előzetes várakozásokhoz képest kevesebben regisztráltak az első fordulóra, de így is 27 játékos állt a táblák elé, amelyből az derül ki, hogy van igény olyan versenyekre, amelyen éljátékosaink nem indulhatnak, így csak a sportot nem versenyszerűen, baráti körben űzők kerülhetnek össze hasonló tudású ellenfelekkel. Többnyire Szombathelyről és vonzáskörzetéből érkeztek a résztvevők. 3 db 4 fős és 5 db 3 fős csoportban kezdődött meg a verseny, amelyekből ketten juthattak a 16-os főtáblára. Csak a negyeddöntőktől kezdve kellett dupla szektorral megoldani a legeket a játékosoknak.

Számos párharc döntő legig eltartott a főtáblán, és fordításoknak is tanúi lehettünk. Például Imre Dávid 3-1-es hátrányból tudott nyerni Komonczki Dániel ellen. A Goldfisch Open versenysorozatban is résztvevő Horváth Lászlónak sikerült legyőzni 4-3-ra klubunk játékosát, Benczik Attilát, de Herceg Imre Zsolt is 4-3-ra múlta felül Talabér Dánielt, akinek már van dobogós eredménye Goldfisch fordulóról. Herceg Imre és Horváth Laci elődöntője is nagyon szoros volt, Imre 4-3-as győzelmét kiszállócsaták előzték meg. A másik ágon szintén 4-3-ra múlta felül Imre Dávid a klubunk színeiben játszó Nikitscher Patrikot. Dávid ezen a meccsen megoldott egy 108-as kiszállót is, amellyel megnyerte a legmagasabb kiszállóért járó érmet. Így a döntőben Imre Dávid és Herceg Imre Zsolt csapott össze, amelyet végül Herceg Imre tudott megnyerni 4-2-re.

A legmagasabb kiszállón kívül éremmel jutalmaztuk még a legtöbb 180-ast dobó játékost is. Nikitscher Patriknak és Talabér Daninak sikerült 1-1 maximumot elérni, az érmet végül a versenyen jobb helyezést elérő Patriknak adtuk.

Gratulálunk minden helyezettnek, és köszönjük a részvételt. A versenysorozat június 3-án folytatódik.

A forduló végeredménye ITT, további képek, köztük az ágrajzról a kép is a galériában érhető el.