Családias hangulatú Goldfisch Open

Április 29-én, szombaton folytatódott saját rendezésű versenysorozatunk, a Goldfisch Open az idei 3. fordulóval. A 2. fordulón tapasztalt népes mezőny azonban elmaradt, az akkori létszámnak mindössze a felével, 20 fővel zajlott le a játéknap.

A mezőnyt leginkább klubunk játékosai és a környékről érkezők alkották, sok rendszeres résztvevő nélkül. Nem voltak itt például az előző esti körmendi MDL fordulón döntőt játszó Kámán testvérek, de Körmendről sem érkezett senki. 4 db 5 fős csoportban kezdődtek meg a mérkőzések, mindből négyen juthattak tovább a 16-os főtáblára, így kevés versenyzőnek kellett a csoportkör után búcsúzni.

A 16-os főtáblán többnyire az esélyesebbnek vélt játékosok tudták hozni a győzelmet, habár kialakultak erősebb és gyengébb párosítások is. 4-2-nél szorosabb meccsek nem alakultak, semelyik vesztes nem tudta kiharcolni a döntő leget. A negyeddöntők során már több meccs ígérkezett kétesélyesnek. Somogyi Róbertnek sikerült legyőznie a Goldfisch Open első fordulóját megnyerő Varga Mártont 4-2-re. Csóka Dani még egy leget sem engedett Benczik Attilának, mint ahogy Csóka András is lesöpörte Kozmor „Duda” Józsefet, méghozzá 96,97-es átlaggal. Az újonc Németh Roland pedig egy leget tudott bezsebelni Dobos Dávid ellen.

Az elődöntőben találkozott Somogyi Robi és Csóka Dani. Igazán szorosnak ígérkezett ez az összecsapás, amit végül Robi nyert 4-3-ra. A másik elődöntő egy csoportmeccs megismétlése volt, hiszen ezen a napon Csóka András és Dobos Dávid már a csoportkörben is megmérkőztek. A dolog érdekessége, hogy Dávid a csoportban csak Andrást tudta legyőzni, ezzel épphogy továbbjutott negyedikként. András pedig csak Dávidtól kapott ki a verseny folyamán, viszont csak egyszer, a csoportmérkőzés során, hiszen másodszorra, az elődöntőben már sikerrel vette az akadályt András. Így ő vívta Somogyi Robival a döntőt. Magas színvonalú meccset játszottak a srácok. András átlaga 81,50, Robié 89,02 lett, mégis András tudott nyerni 4-1-re. András 6 duplára dobott kísérletből oldotta meg a 4 nyert leget, míg Robi 7-ből csak egyet tudott értékesíteni. András ráadásul 107-es kiszállóval zárta le a találkozót.

András az összesített ranglistán ezzel átvette a vezetést, Varga Marci a második helyre csúszott vissza, míg a harmadik helyen Csóka Dani áll.

Gratulálunk minden Helyezettnek!

A versenyen készült képeket a galériában lehet megtekinteni.

1. Csóka András, 2. Somogyi Róbert, 3. Csóka Dániel és Dobos Dávid