Esős péntek, visszafogott létszám, de OB színvonal

Újabb darts versenyt rendeztünk Szombathelyen, ezúttal a Magyar Darts Liga soron következő fordulóján ragadhattak nyilat a sportág szerelmesei 04.14-én, pénteken este.

Várakozásainkhoz képest kevesebben, csak 21-en érkeztek a helyszínre versenyezni ezen az esős pénteken, pedig az elmúlt versenyeinken a létszám rendre elérte a 30-at, de volt, hogy a 40-et is. A játékosok mindegyike megyehatáron belülről érkezett, vagy egyesületünk színeit képviseli. 1 db 6 fős és 3 db 5 fős csoportban kellett minél jobban teljesíteniük, melyekből négyen juthattak ki a 16-os főtáblára. Már a csoportkör során alakult néhány érdekes eredmény, például a rendszeresen az élen végző körmendi Takács Zoltán kikapott Németh Csabától, de ez sem vette el tőle a csoportban az első helyezést.

A 16-os főtáblán szokás szerint már 4 nyert legre volt szükség a győzelemhez. A legjobb 16 között a legszorosabban Győrvári Gergő és Budavári Zsombor, illetve Ágoston Károly és Farkas Ferenc meccse alakult, mindkettő 4-3-ra végződött. A következő körben Győrvári Gergő nagyon magas színvonalú mérkőzésen, 4-1-re szenvedett vereséget Kámán Leheltől. 4-2-re sikerült legyőznie Kámán Csongornak Kozmor „Duda” Józsefet, az alsó ágon pedig Takács Zoltán és Csóka András jutott az elődöntőbe, így ismét egymásnak feszülhettek.

Az ágrajz alapján jó esély mutatkozott a már sok versenyen lejátszott Kámán Lehel-Takács Zoltán döntőre, azonban a sors most másképp akarta, hiszen mindketten 4-3-ra elvéreztek az elődöntőben. Lehel testvérétől, Csongortól kapott ki. Lehel hiába ért le a döntő legben hátsó pályán 4 kör alatt 24 pontra, Csongor első pályáról egy 5 körössel megnyerte a meccset! A galériában többek között ennek a találkozónak az írótáblára felírt utolsó legéről is található kép. A másik elődöntőben szintén nagy küzdelmet, magas színvonalat hozott a klasszikusnak mondható Csóka András-Takács Zoltán párharc. Ez is döntő legben ért véget, melyben András 12 nyíl után leért 16 pontra, amire utána egy teljes kört elhibázott. Taki ekkor 61-re jött a meccsért, a D16-ot azonban nem tudta bedobni. Ezután Andrásnak első nyílra jött a D8, 16 nyilassal nyert.

Már csak a döntő volt hátra, amelyet így Csóka András és Kámán Csongor játszott. A színvonalra nem lehetett panasz, hiszen András 82,05-ös, Csongor 73,62-es meccsátlagot jegyezhet. András első 9 nyilas átlaga elérte a 91,73-at. Viszont nem alakult olyan szorosan ez az összecsapás, mint az elődöntők, ugyanis András 4-1-re nyert. 17-20 nyilas legeket láthattunk, legmagasabb dobásuk mindkettőjüknek 140-es kör volt. Magas kiszállók nem születtek, 40-ről, vagy kisebb értékről fejezték be a legeket a döntőben.

Gratulálunk minden Résztvevőnek!

1. Csóka András, 2. Kámán Csongor, 3. Kámán Lehel és Takács Zoltán