Ismét Goldfisch Opent rendeztünk

A március 31-i Magyar Darts Liga forduló után két nappal, április 2-án ismét darts versenyt rendeztünk Szombathelyen, ezúttal a Goldfisch Darts Open versenysorozatunk idei 2. fordulóját bonyolítottuk le a Domus üzletházban.

Érdeklődőkből nem volt hiány, 40 fő részvételével kezdődött meg a küzdelem. Szerte a régióból érkeztek versenyzők, többen most először próbálták ki magukat nálunk. A 8 db 5 fős csoport barátságos volt a játékosok számára, hiszen mindegyikből négyen továbbjuthattak a 32-es főtáblára. Néhány csoportban kialakultak körbeverések, nem várt eredmények. Horváth Imrének például egyetlen meccset sem sikerült nyernie, de Pósfai Miklós is épphogy, negyedikként továbbjutott a csoportból, hiszen Szabó András legyőzte őt, és Takács Zoltánt is.

Már a 32-es főtáblán összekerült Kámán Lehel és Pósfai Miklós, a két nappal korábbi ligához hasonlóan ezúttal is Lehel nyert. A 32 között még egyetlen találkozó sem tartott döntő legig, utána viszont fokozódtak az izgalmak. Lehel már a 16 között találkozott Dobos Dáviddal, 4-1 lett a végeredmény Lehel javára. Ez a mérkőzés igazán magas színvonalú volt, hiszen Lehel körátlaga elérte a 84-et, míg Dávid 78-as átlagon zárt. Csóka András és Takács Zoli is a nyolcaddöntőben küzdött meg. Szoros összecsapás alakult, amiből végül András jött ki győztesen (4-3). Somogyi Róbert is 4-3-ra tudta legyőzni Szolnoki Tamást, míg Sántha István 3-0-ás vezetésből veszítette el a meccset Németh Albert ellen.

A negyeddöntők során megismétlődött a két nappal azelőtti Magyar Darts Liga döntője: Kámán Lehel és Csóka Dani találkozott. Lehel most nem hagyta magát, és 4-2-re felülmúlta Danit. Lehel 77-es, Dani 69-es átlagot dobott. Nagy csatában, 4-3-ra tudta legyőzni Csóka András Somogyi Robit, Németh Albert pedig 3-0-ás előnyből kapott ki Kozmor „Duda” József ellen. A legmagabiztosabb teljesítményt ezidáig a Goldfisch Open 1. fordulójának győztese, Varga Márton nyújtotta, aki Mányoki Krisztiánt 4-1-re, majd Szabó Andrást 4-0-ra legyőzve jutott a dobogóra.

Az egyik elődöntőben Klubunk éljátékosa, Kámán Lehel mérte össze tudását az idei év óta szintén klubunk színeiben játszó, soproni Varga Mártonnal. Nagyon magas színvonalú meccset játszottak, 9 nyíl után rendszeresen kiszállóra értek. Végül Lehel tudott nyerni 4-2-re. Lehel 85-ös, Marci 81-es átlagot ért el ezen a meccsen. Eközben Csóka András Kozmor „Duda” Józseffel küzdött, András magabiztosan, 4-1-re tudott nyerni. Így a döntőt Lehel és András játszhatta. Lehel átlaga 73, Andrásé 69 körül alakult, a végeredmény pedig 4-2-lett Lehel javára. Az összesített ranglistán két forduló után Varga Marci áll az élen, a 2. helyen holtversenyben Csóka András és Csóka Dani osztozik, őket követi Lehel.

Gratulálunk minden Résztvevőnek az eredményekhez.

A versenyről készült képeket galériánkban lehet megtekinteni.

1. Kámán Lehel, 2. Csóka András, 3. Kozmor József és Varga Márton